Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Nie pali/po remocnie Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Nie pali/po remocnie
PostWysłany: Pią 15:14, 18 Maj 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


Jawka jest po remoncie i dzis próbowałam odpalić i nic!!!
jest kompresja, a zapłon ustawiałam już 3 razy, jest iskra i to nawet dobra. Nie wiem co się dzieje z tym moto, już mnie nieźle wkurza Sad

wspomnę tylko, że gaźnik był czyszczony i jak na mój gust, to powinna odpalić, nawet byle jak, ale mimo wszystko Hrm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 15:41, 18 Maj 2007
jawkowiec:)))
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrowy:)


A co remontowałaś??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 15:42, 18 Maj 2007
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Na zapych próbowałaś ? Bo może się musi troche "rozchodzić".


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 15:48, 18 Maj 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


na zapych,,, hehe z chęcią ale sprzęgło jeszcze nie złożóne, jak złoże to ci powiem jak było na pycha Wink

remontowałam silnik, czyli wymiana cylindra, tłok, pierścienie, łożyska, simmeringi, wał korbowy Smile

jeszcze teraz lece pobawie się z zapłonem bo cos mi do głowy wpadło ciekawego i ide spróbwoać. Oby sie udało!!! Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 16:12, 18 Maj 2007
glencu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czernica/Rydułtowy


no ale moto nie odpali nawet z kopa jak niema sprzęgła, muszą być założone tarcze.Chyba że tarcze masz założone.Sprawdź jeszcze czy masz dobrze uszczelniony króciec z gaźnikiem i cylinderem, ja miałem tak po remoncie i nie chciał zapalić.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:27, 18 Maj 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


złóż najpierw do końca silnik a potem go odpalaj!!!! jak bez sprzegła chcesz odpalić silnik??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:46, 18 Maj 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


sprzęgło było, tzn. tarcze i kosz sprzęgła ale nie bło założonej linki, w tym senisie był ten "brak"

teraz nawet z założoną ten skur.... nie chce odpalić, nawet z pycha... sprzedam na złom kure*stwo

już dzisiaj nawet nie zajrze do tego badziewia. jutro zobacze na szczelności wszystkie...

najgorsze jest w tym to, że nawet sie nie odzwya, kopie i kopie i nawet nie ma odzewu, jakiejś próby zapalenia... nic... tylko pusty dźwięk bez życia ;(


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:03, 18 Maj 2007
Mazur17
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Mchawa


iskra jest??
moze nie ma kompresji???
czy ma świeca jest mokra czy sucha????


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:26, 18 Maj 2007
lukaszek56
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Białystok


mysle ze to iskra


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:39, 18 Maj 2007
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Moim zdaniem albo jest coś z iskrą nie tak (może padł kondensator) albo świeca sie zwaliła. Sprawdz czy jest iskra a jak jest to spróbuj na innej świecy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:46, 18 Maj 2007
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


spróbuj nalać do cylindra paliwa


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:38, 18 Maj 2007
MarQ$
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: OSW


moze to jest to samo co w moim romecie. musialem wymienic cewke zaplonowa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:04, 18 Maj 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


Jest kompresja, jak pisałam wcześniej, iskra też jest, świecę wymieniałam próbowałam 3 różne i to samo. Jutro wymienie kondensator bo mam zapasowy i musze zobaczyc na króciec gaźnika czy nie mam nieszczelności. a jak to nic nie da to wtedy wymienie najwyżej cewkę... bo to sie w pale nie mieści żeby takie przeboje z jedną małą jawką,,, kurde no Sad

mateuszkal co mi da to, że naleje paliwa do cylindra?? jak mi normalnie dochodzi, bo aż na łączeniu kolanka z wydechem mi cieknie? (chyba, bynajmniej kapało :P)

aa.... i świeca jest mokra, bo przyglądałam sie jej troche Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:09, 18 Maj 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


skoro ci az cieknie paliwo to moze zalewa swiece??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:19, 18 Maj 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


nooo... to możłiwe, tylko jak zalewa ściece to co mam zrobić żeby nie zalewało??? bawić sie z iglicą tak? no to panie zmiłuj sie nad nami... nienawidze tego od pierwszego razu, jak mi sie niedawno rozwaliło i musiałam składać... czyli wszytko kapuje... moja wina!!!! bo złożyłam nieudolnie...
JAK TO ZROBIĆ PRAWIDŁOWO?

ps- czy jakoś paliwa ma dużo do rzeczy odnośnie zalewania?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Nie pali/po remocnie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 3  
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin