Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Problem z jawką Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z jawką
PostWysłany: Sob 15:36, 21 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


Witam, MAm problem z moją jawką a mianowicie ,Gdy dodam gazu są obroty gdy puszcze on nadal jest i po chwili sam sie opuszcza Miał moze ktos tak? prosze o odpowiedzi bo już niewiem co robić!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:47, 21 Lis 2009
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


Spróbuj się pobawić z gaźnikiem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:55, 21 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


Joker to chyba wiadomo że coś z gaźnikiem,podaj przyczyne! bezsensowne nabijanie postów!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:08, 21 Lis 2009
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


Sorry, Poustawiaj tę śrubkć między dyszami i spróbuj pozmieniać dawkę paliwa też coś takiego miałem i dawka paliwa pomogła.Tam gdzie linka od gazu wchodzi tam pomajstruj z tą dawką.xD


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:23, 21 Lis 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


może wystarczy po prostu wymienić linkę gazu ? bo się postrzępiła i przycina się, sprawdź ją Smile

jak dalej nie to to zobacz czy przepustnica się nie przycina itp.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Godzik dnia Sob 16:25, 21 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:11, 21 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


właśnie przed chwilą zmieniałem dawke i teraz juz woogule nie pali bo zalewa Filtr cały bo za duża dawka,
w poniedziałek sąsiad mi zrobi :]]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:54, 21 Lis 2009
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


A sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza jak dalej będziesz miał taki problem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 23:39, 21 Lis 2009
mateunio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 253
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: LKS
Płeć: Mężczyzna


zatkana dysza główna, albo linka, ja tak czesto miałem jak nie miałem filtra


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 0:49, 22 Lis 2009
tara5123
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Ja zawsze miałem problem z ustawieniem poziomu paliwa w komorze pływakowej aż znalazłem na czeskiej stronie jak to było fabrycznie i od tego czasu moto jest o wiele mocniejsze na niskich obrotach lepiej się wkręca i przede wszystkim spalanie od tamtego czasu jeszcze nigdy nie było większe niż 3l/100km a ogar jest po przeróbkach i zawsze jeździ prawie na full jedynie nie pale gumy ani nic z tych rzeczy dobra masz link bo sie rozpisałem jak ustawisz tak jak koleś radzi to będzie wszystko ok jeśli to wina gaźnika. http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=cs&u=http://www.jawa-50.cz/clanek/navod-na-serizeni-karburatoru-jikov-2917-psb.html&ei=VWkIS8rEKpH__AbKzcXPBA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DPSB%2B2917%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_cs%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DZFe%26sa%3DG


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez tara5123 dnia Nie 0:50, 22 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:30, 22 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


Wielkie dzięki kolego Bardzo mi pomogłeś daje Pomógł!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:31, 22 Lis 2009
tara5123
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


I jak działa jawka ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:36, 22 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


Działa lewe powietrze łapała przy kagźniku bo uszczelek nie było.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:24, 22 Lis 2009
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


seba13 napisał:
Działa lewe powietrze łapała przy kagźniku bo uszczelek nie było.


A nie mówiłem ? Mr. Green A jak teraz z mocą bo chyba grzebałeś coś w gaźniku nie ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:29, 22 Lis 2009
kudi
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna


Z mocą nawet troche więcej ma Mr. Green ale nie szarżuje bo niemam tylnego hamulca kurde niewiem jak zrobić złączke linki ze stopką michał_b17 mam prośbe mógłbyś zrobić fotke złączenia linki ze stopką? pliska jak byś mógł


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:33, 22 Lis 2009
tara5123
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Pewnie nie masz takiej tulejki co sie wkłada w linke a tą tulejkę w nóżkę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z jawką
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin