Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Pomocy pilne Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon 17:57, 31 Maj 2010
DawidStm
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


no właśnie. I sprawdź czy masz dobrze złożoną głowice z cylkiem. Chodzi o to zeby bylo szczelnie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:09, 31 Maj 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


Dobra, założyłem gaźnik. Jak mam dysze przykręcone to motor w ogóle nie odpala, a jak mam dysze wykręcone to na zapych odpala i małą moc i przycina.

PS: Gaźnik, filtr powietrza oraz dysze czyste !

Proszę o szybką odpowiedź !!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:11, 31 Maj 2010
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 11 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


wyreguluj gaźnik


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:41, 31 Maj 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


gaźnik wyregulowałem i problem nadal występuje !

proszę o szybką odpowiedź !


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez athlonikan dnia Pon 19:59, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:01, 31 Maj 2010
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 11 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


a masz mokrą swiece (próbujesz odpalić nie odpala wykrecasz swiece i mokra albo sucha) Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:05, 31 Maj 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


Świeca jest mokra i ma iskrę(jest sprawna).


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:07, 31 Maj 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Zmniejsz poziom paliwa w komorze ale pamiętaj że nawet 1mm będzie miał znaczenie czy motor odpali czy nie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:08, 31 Maj 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


zmniejszyłem poziom paliwa i jest teraz pół zbiorniczka świece wyczysciłem i ma zaj*bistą iskrę ale dalej sie zalewa, dalej nic ;/ Proszę o pomoc.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez athlonikan dnia Pon 20:34, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 4 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:58, 31 Maj 2010
DawidStm
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


hmmm... ciekawa sprawa..
a pierścienie masz w całości ?
może być że tłok Ci puchnie...

a cylek masz 60 czy 50 ccm ? ?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez DawidStm dnia Pon 22:00, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:02, 31 Maj 2010
Requiemm
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 423
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


DawidStm napisał:
hmmm... ciekawa sprawa..
a pierścienie masz w całości ?
może być że tłok Ci puchnie...

a cylek masz 60 czy 50 ccm ? ?


Tlok puchnie po nagrzaniu.

czy 60 czy 50cc do odpalenia nie ma znaczenia.

Sprawdz czy sie nie zacina zaworek w komorze plywakowej.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Requiemm dnia Pon 22:03, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:53, 31 Maj 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


Zaworek od komory dobrze przepuszcza, w komorze ile ma być paliwa pół komory czy ile?Silnik mam o pojemności 49ccm. gaźnik świeżo po czyszczeniu. A co jest najlepsze bez dysz 5 sekund chodzi i zgasnie a z dyszami nie chce odpalic aha i sie silnik zalewa. Proszę o podanie jak najwiecej informacji co moge z tym zrobic. Mój nr gg to 4704888 piszcie tu albo do mnie na gg. Dzieki z góry.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez athlonikan dnia Pon 23:09, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 5 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 7:27, 01 Cze 2010
Rafalzo
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 08 Wrz 2007
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Mężczyzna


DawidStm napisał:
rutkowski napisał:
DawidStm napisał:
moze zapłon Ci sie przestawił . . ??
sprawdz czy masz dobrze wszystko uszczelnione i sprawdz iskre na świecy. I zobacz czy świeca bedzie zalana czy nie .


morze to nie kałuża

A dysza w gaźniku jawki to
[wersja zdławiona] 65 główna, 35 biegu jałowego
[wersja odblokowana]68 główna, 38 biegu jałowego


o co ci ku*wa chodzi??
chciałem pomóc .




Ja pitolę, coraz więcej buractwa na tym forum. Co niektórym to się chyba w dupach poprzewracało.

Co do problemu:
Jaką masz świecę i jaką przerwę na niej? Wsadź Iskrę F75 lub jej odpowiednik i ustaw na niej przerwę 0,45mm. Przerywacz też ustaw, tylko on na 0,4mm.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 7:39, 01 Cze 2010
Requiemm
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 423
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


skoro bez dyszto zmniejsz jeszcze poziom paliwa! tak trudno sie domyslic ? mowisz ze go wyregulowales.. a nie zrobiles tego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:23, 01 Cze 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Poziom paliwa sprawdza się wciskając pływak musi go zakryć tak żeby kołnierzyk był odsłonięty.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Jawa Mustang
PostWysłany: Wto 22:02, 01 Cze 2010
athlonikan
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czersk
Płeć: Mężczyzna


Zrobiłem wszystko od nowa, gaźnik wyregulowałem, dysze przeczyściłem, ustawiłem przerwę na świecy 0,45, świece mam NGK, a przerywacz ustawiłem na 0,4mm, na platynach ma przechodzić iskra? (świeca jest sucha). Motor odpalił od kopa pochodził 3 sekundy i zgasł próbowałem go dalej odpalać ale nie chciał, na zapych też nie. Jutro kupie nowe platynki i kondensator zobaczę co z tego wyjdzie.To jest Jawa Mustang. Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie.
Słucham waszych propozycji!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez athlonikan dnia Wto 22:34, 01 Cze 2010, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
Pomocy pilne
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 5  
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin