Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Nie moge ustawić tego Zapłonu. Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon 23:11, 01 Gru 2008
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


A mój problem wygląda tak:
Jawka pali z pierwszego lub drugiego kopa niezależnie od tego czy jest ciepła czy zimna
ale gdy przyjdzie do jazdy to gdy dam gazu jawke tak muli że masakra!!
Co może być tego przyczyną??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:32, 01 Gru 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


to nie jest wina regulacji
podejrzewam że twój silnik ma przedmuchy na simeringach lub na uszczelkach przez co nie ma siły ciągnąć

miałem podobnie przed remontem,kupiłem mój silnik na rynku jak chciałem go odpalić to od pierwszego kopniaka łapał ale nie chciał jechać więc zacząłem wszystko sprawdzać i gdy ściągnąłem magneto zauważyłem że jest spory ubytek w simeringu przez który świstało powietrze
koniecznie to sprawdź Cool


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:05, 02 Gru 2008
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


Ok dzięki.A jak mam ściągnąć koło magnesowe???

Ps.Widzę że dorobiłeś się rangi moderatora.......Gratulacje!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:46, 02 Gru 2008
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Odkręcasz śrubę od magneta, ściągasz krzywkę i w jej miejsce wkręcasz śrube M8
(na 13 klucz) aż magneto zeskoczy z wału.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:52, 02 Gru 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


jak będziesz ściągał to nie zgub klina bo ciężko ostatnimi czasy dostać w sklepach


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:17, 02 Gru 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


A jak już dostaniesz to słabiutkiej jakości,jeśli stanie się że zgubisz dobrze jest dorobić z wiertła 1-2mm? nie wiem dokładnie jakie wymiary ma klin więc będziesz musiał jak co sam pokombinować. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:29, 02 Gru 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


ja miałem już ten dylemat narazie mam włożony kawałek blachowkręta, zobaczymy ile wytrzyma


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:46, 09 Gru 2008
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


A czy może być to wina tylko Kondensatora ???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:10, 10 Gru 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


możliwe ale to nic pewnego
kondensator można sprawdzić miernikiem
ustawiasz go na pomiar ciągłości obwodu
do kabli miernika przyłóż kondensator jednym kabelkiem do obudowy kondensatora a drugi do kabla
jeśli miernik nic nie wskaże to kondensator jest dobry [odczyt nie powinien się zmienić po podłączeniu]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:05, 11 Gru 2008
Lopez
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suchedniów


Ja mam iskrę podobną jak na świecy, taką żółtą. Czy kondensator do wymiany? I jeszcze jedno: Jak ustawiam zapłon to ciągle mi sie platynki otwieraja 2 razy na jeden obrot wału Surprised Dokładniej to w DMP otwieraja sie dosyc szeroko i normalnie tak jak powinny przed GMP. Czym to jest spowodowane i jak temu zaradzic? Wpływa to na pracę silnika?
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:57, 11 Gru 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


zużyta krzywka zapłonu koszt nowej to około 14 złotych


Post został pochwalony 1 raz
Zobacz profil autora
Nie moge ustawić tego Zapłonu.
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 3 z 3  
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin