Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Gdy zwalniam to gaśnie Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Gdy zwalniam to gaśnie
PostWysłany: Pon 21:01, 12 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


Witam .
Mam pewien problem mianowicie: Mam jawę . Odpala normalnie z kopa i jeździ też normalnie ale gdy jadę sobie i zwalniam , hamuje lub puszczam gaz od razu mi gaśnie . Od razu mówię że świecę mam dobrą , przeczyściłem dysze , podniosłem blaszkę w komorze pływaka i i chyba dobrze wyregulowałem gaźnik . Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Bartek W dnia Pon 21:16, 12 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:31, 12 Wrz 2011
paweł102
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 105
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna


a spróbuj wkręcić taką srebrną srubkę między dwoma dyszami


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez paweł102 dnia Pon 21:32, 12 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 15:47, 13 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


ta śrubka od wolnych obrotów ona powinna być srebrna. Dysze są złote


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:26, 13 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


wkręciłem ją na maxa ale gaśnie nadal


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:12, 13 Wrz 2011
paweł102
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 105
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna


A sprzęgło masz dobre albo przepustnica do wymiany najlepiej zdejmij gumę filtra powietrza patrz się na przepustnice i wkręcaj lub odkręcaj śrubę i zobacz czy się rusza. kondzio310 a niby jak napisałem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:16, 13 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


paweł ;d nie napisałęś że dysze są złote, sry nie dotyczałem tego .
A powiedz mi jedno, masz szczeliniomierz jak tak to zmierz przerwe na świecy, Wiem coś o tym bo miałem sam taki problem i nie mów mi że masz wszystko ze świecą ok jak nie sprawdzisz,Jak chcesz żębyśmy ci problem rozwiązali to musisz sprawdzić wszystkie nasze propozycje ;]:Dhehe


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:53, 13 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


paweł a jak sie rusza to co ? . Szczelinomierza nie mam a moge to zrobić czymś innym Smile ? lub powiedz jaka mniej więcej powinna być przerwa bardziej do góry czy do dołu ???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:59, 13 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


jak masz wszystko orginalnie to przerwa na świecy powinna być 0.4mm chociaz ja mam 0.15mm i jeździ. Jak ta srebrna śrubka sie rusza to znaczy że jest nie wkręcona


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:19, 13 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


teraz mam nowy problem . Jak odpale z kopniaka , wrzucam jedynkę i już mam jechać to gaśnie . Odpala normalnie i chodzi bez gazu też normalnie ani nie przerywa ani nic .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:23, 13 Wrz 2011
DamianBp
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Biała Podlaska


Sprzęgło kolego masz nie wyregulowane.Ja tak miałem w razie czego


Post został pochwalony 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:32, 13 Wrz 2011
paweł102
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 105
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna


jak przepustnica ci się rusza to raczej jest dobra.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez paweł102 dnia Wto 20:36, 13 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:13, 13 Wrz 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


sprzegło do regulacji


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:42, 13 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


Jutro je zobaczę


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:58, 13 Wrz 2011
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Bartek W napisał:
paweł a jak sie rusza to co ? . Szczelinomierza nie mam a moge to zrobić czymś innym Smile ? lub powiedz jaka mniej więcej powinna być przerwa bardziej do góry czy do dołu ???


Ponoć puszka po browarze ma grubość ścianki 0,4mm. Ale głowy sobie nie dam uciąć, spróbuj ustawić przerwę na listek puszki po piwie, czy innym red bullu, może będzie ok.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:58, 14 Wrz 2011
Bartek W
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz


nie mogę tego sprzęgła ustawić Evil or Very Mad . Cały czas mi gaśnie z po pychu też . Gdy na nim nie siedziałem to jakoś ruszył . Mam je ustawić tam przy dźwigni ? Czy może to kwestia mocy Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Bartek W dnia Śro 15:06, 14 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Gdy zwalniam to gaśnie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin