Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Ratunku!!! Gaśnie jak ciepła.
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Ratunku!!! Gaśnie jak ciepła.
PostWysłany: Wto 23:21, 19 Cze 2012
royal93
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Mam poważny problem, jawka kiedy jest zimna zapala i ma dużo siły ale po chwili kiedy silnik złapie temperaturę przerywa i gaśnie na 2 i 3 jeśli zdąże zredukować na 1 to czasami nie zgaśnie, po tym nie daje się odpalić, wymiana świecy nie pomaga(próbowałem na 4), wymiana cewki butelkowej też(próbowałem na 2), ani zapłonowej w iskrowniku(próbowałem na 2)
Zapłon ustawiony suwmiarką i szczelniomierzem(próbowałem od 1,6mm do 2,1mm przed GMP), wymieniony kondensator i platynki(nowe), masa jest dobra, instalacja cala na nowiuśkich kablach(1,5mm2). Co do układu paliwowego kranik, filterek, przewody wszystko czyste, jikov był już ustawiany we wszystkich mozliwych kofiguracjach, dodam ,że na K60b jest identycznie. Założony jest zestaw pseudo 60ccm z lekkim, oryginalnie dwupierścieniowym tłokiem który nie ma zrobionych 100km(tłok nie puchnie). Ratunku!!! bo mam już dość, a pół gminy nie ma pomysłu na to co się z nią dzieje:(


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:41, 19 Cze 2012
Jamaican
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 110
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Stawiam na świece, miałem to samo u siebie. Ewentualnie kondensator, cewka WN.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 13:27, 20 Cze 2012
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


A przerwe na świecy ustaw 0.4 mm
i na platynach to samo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:31, 20 Cze 2012
royal93
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Przerwa i tu i tu jest 0,4mm a, próbowałem na 4 świecach kondensator nowy, cewka WN tez wymieniana


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:27, 20 Cze 2012
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


może ten tłok został kiedyś poprostu przegrzany ale... 2 pierścieniowy tłok i 60ccm? coś mi tu nie gra... moze ten tłok jest nie taki albo ma za mały luz montazowy. To bym obstawiał jako pierwsze.
Za mały luz i gdy lekko się rozszerzy pod wpływem temp. to sie zacina w tuleii.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:58, 20 Cze 2012
moskit122
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 11 Lip 2011
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Kobylin


a świeca jak jest wypalona? silnik traci moc i gaśnie? dzieje się to od razu czy przerywa po drodze? jaki tłok jest zamontowany i czy był wygrzewany przed montażem?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:48, 21 Cze 2012
royal93
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Świeca jest wypalona na kolor kawy z mlekiem, silnik nie traci mocy tylko jak zapale, wsiadam jade jedynką potem dwójka i wrzucam trójke i obroty zaczynaja rosnąć i gdzieś około 4000rpm zaczyna przerywac i gaśnie zaraz, potem się nie daje uruchomić aż wystygnie. Co do tłoka to miałem nowy 3-pierścieniowy który puchł(ciemnosiwy) i wymieniłem go na drugi nowy 2-pierścieniowy(jasnoszary) który kupiłem u takiego dziadka w sklepie mówił że, to jakaś końcówka serii ma oznaczenie CX 40 i jest o wiele lżejszy od poprzedniego, ten nie puchnie. Dlatego że, tamten puchł nie mogę rozstrzygnąć kiedy zaczeły się problemy z tym gaśnieciem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:08, 21 Cze 2012
Jamaican
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 110
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


jakich świec używasz??
według mnie może to być też zatkany wydech. odkręć tłumik z kolankiem, zacznij czyszczenie od wydechu w cylindrze, pozniej kolanko i tłumik. troche to zajmuje czasu, ale efekt na pewno będzie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 9:43, 16 Lip 2012
kdn19999
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Ropa/Skwirtne
Płeć: Mężczyzna


a jesli wyczysci wydech moc sie podwyzszy?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:24, 16 Lip 2012
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Jak masz brudny wydech to jak najbardziej się moc podwyższy.

Ja również jak najbardziej obstawiam zapchany wydech.

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 9:06, 17 Lip 2012
Stefek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 16 Lip 2012
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna


wyczysc wydech i kolanko i napisz nam co sie bedzie dzialo... a jesli to nie pomoze to ja juz nie wiem... moze masz cos w tłumniku zepsute?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ratunku!!! Gaśnie jak ciepła.
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin