Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » problemy z zapłonem po remoncie Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
problemy z zapłonem po remoncie
PostWysłany: Wto 19:50, 12 Wrz 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


witam. mam kolejny problem z zapłonem w jawce dzis kręciłem z nim cały dzien i nic to samo tzn gdy poskładałem juz silnik do kupy i dałem do rama przyszedł czas na odpalenie co mnie bardzo zdziwiło jawka zapaliła do 3 kopa bardzo lekkiego i na lekkim gazie ciagnie jak głupia na na pełnym jesttakie buuuuuuuuu albo strzeli z tłumika i zgasnnie na platynkach jest iskra wieksza niz na świecy ale ja mysle ze to jest wina za małej przerwy na platynkach i platynki otwieraja sie 3 mm przed gmp a zamykaja sie dopiero na samym dole cylindra coto moze byc?( kupiłem nowy wał )


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:40, 12 Wrz 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Może ten nowy wał ma inaczej wyfrezowany otwór na klina od magneto Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:32, 12 Wrz 2006
damian9310
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin


może kondensator u mnie na platynkach nie ma rzadnej iskry i in się nie iskrzy może sprubuj kondensator


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:01, 12 Wrz 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Na prawde, może coś nie tak z tym wałem. Ale spróbuj zmienić przerwe na platynkach, albo tak jak pisał damian - spróbowac na innym kondensatorze Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:08, 12 Wrz 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a jaki wał kupiles??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:43, 12 Wrz 2006
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


kondensator inny kup bo ten daje iskre na platynki(czy jakoś tam)
a regulowałeś zapłon
wejdz na strone i zobacz jak to zrobić
pewnie masz zbyt opużniony(bo masz kopa na wolnych obrotach)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 7:34, 13 Wrz 2006
ArturSeXi
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pisz


zrub tak wyczyść platynki czasami wypalanie sie platynek powoduje iskrę wyczysc je papierkiem sciernym nie powinny iskzec asz tak bardzo u mnie to podziałało i w innych tez . sprubuj kręcic na boki całym zapłonem minimalnie 0,5cm w bok i sprawdz . a jak to nie pomoze to daj kondensator nowy .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:36, 13 Wrz 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


robiłem, juz taki i nic jeszcze z przerwa sie pobawie

nic to nie dało odkręciłem magnieto a tam sama mieszanka pękł siemering i smar z łozysk wyphało zmienie jeszcze łozyska na nowe i siemeringi chociaz juz raz kupiłem ale to nic kiedys mi się jawka odwdzieczy
używaj funkcji edytuj bo posypią się ostrzeżenia - gniewny


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:41, 13 Wrz 2006
Bigos1988
>Pirat drogowy Bigi<
>Pirat drogowy Bigi<

 
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 803
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zabłudów kolo Białegostoku


a simeriongi bez rozpolowki wymienisz wyciogni jstary daj usczelniaqcza i wcisnij nowy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:46, 13 Wrz 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


no wiem ale mysle jeszcze kupic nowe łozyska bo kurde dzis tak likam a tam na łozysku taki mały luzik a łozyska sie bez rospołowienia nie da wyciągnac zaraz bym wał wypełnił


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:23, 13 Wrz 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Łożysk raczej bez rozpołówki nie wymienisz. Rozpołów, powymieniaj zużyte części i złóż i nie rób podwójnych postów Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:46, 24 Wrz 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


kupiłem nowe uszczelki łozyska siemeringi platynki . i tak samo jak było platynki odwierają sie za puzno jak tłok juz jest u samej góry a zamykają sie gdzies na samym dole zapłon jest na maxa w lewo krzywka jest ustawiona w rowku tak jak powinna nawe nią kręciłem na 1 i 2 jedzie jak głupi na lekkim na 3 gasnie.


jesli by ktos mógł zamiescic fotke jak ma ustawiony zapłon bardzo by mi się to przydało


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 17:23, 25 Wrz 2006
mateusz3333
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 14 Wrz 2006
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5


wez sporobuj poprzestawiac ten zaplon...i zobacz tez swiece...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:13, 25 Wrz 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


to tak własnie robiłem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:04, 25 Wrz 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a krzywke wymieniałes??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
problemy z zapłonem po remoncie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin