Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Poszedł mi automat.!!!????
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Poszedł mi automat.!!!????
PostWysłany: Sob 11:49, 08 Mar 2008
KAMIL:)
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5


Witam wszystkich.!!!
Mam problemy szczególnie z jedynka 2i3 chodzą dobrze.
jedynka wyskakuje albo jej niema w ogóle pojechałem do mechanika on popatrzył i powiedział mi ze to automat w skrzyni poszedł.

i mam takie pytanie czy to idzie naprawić czy trzeba kupic jesli kupic to jaka jest jego cena.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:48, 08 Mar 2008
lord-89
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 459
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rymanów Zdrój/ Kraków
Płeć: Mężczyzna


Wyciąg, może sie dobierze części z starych automatów
nowy automat 100 zł


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:19, 08 Mar 2008
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


spróbuj sam jeszcze dokrecic te 2 srubki na maxa
sróbki musza byc krutkie,tak zeby tylko wkrecały sie w karter i trzymało to,wystarczy
nie kupuj nowego automatu bo to shit kosztuje ponad 100 zł chyba
kup jakies urzwany,wyjdzie jakies 30-40 zł i bedziesz jezzdził na tym długo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 21:19, 08 Mar 2008
KAMIL:)
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5


Czy to jest to http://allegro.pl/item322000879_aparat_biegowy_jawa_50_ogar_200_od_1_zlbcm.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez KAMIL:) dnia Sob 21:57, 08 Mar 2008, w całości zmieniany 4 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 0:41, 09 Mar 2008
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


tak to to
ale najpierw sprawdz to co ci napisałem boz tymi mechanikami różnie bywa


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 12:30, 09 Mar 2008
pawlak200192
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 608
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5


mi to badziewie padło juz pare razy i jak uslyszalem cene 80 w moim sklepie to kupiłem za tą kase 2 uzywane silniki i z tego zakupu jestem zadowolony do dzis bo mam duzo czesci Very Happy tobie tez polecam kupic cały silnik za 50zł niz bawic sie w wymiane tego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:18, 09 Mar 2008
KAMIL:)
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5


Spróbuje dokręcić te śrubki a jak to nieda nic to mam gdzieś na strychy silnik to wymienię bo nie wiedziałem ze to jest takie drogie.?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:56, 10 Mar 2008
Rolnik1204
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Janówek 2


mi tez padł kiedyś automat okazało się ze ściel się jedna z sprężynek które tam rozwierają zatrzaski wymieniłem na nowe i działa


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:11, 13 Mar 2008
more_power
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna


Witam Smile

Moim zdaniem to nie jest zaden automat. Wrecz jestem tego pewien na 90%. Smile Mialem kiedys podobny problem, a mianowicie:
1 i 2 wchodzila elegancko, a trojka zachowywala sie tak, jakby jej nie bylo. Dzialo sie to od czasu do czasu, raz zagadkowa usterka wystepowala, a raz nie. Na poczatku tez podejrzewalem, ze padlo cos w srodku, jednak (jak sie pozniej okazalo) nie bylo to sluszne podejrzenie. Co zawinilo?? Lewarek zmiany biegow. Cool A dokladniej ta gumka w srodku. Zmienilem go na drugi i mam swiety spokoj. Very Happy Problem zniknal, a co za tym idzie biegi wchodza elegancko. U jednych chodzi on lzej, u innych ciezej i zwyczajnie nie odbija tak, jak powinien, co powoduje (niby) brak, ktoregos z biegow. Moze tak, jak koledzy mowia poszedl Ci automat (w co watpie), a moze jest to, tak jak mi sie wydaje ten lewarek. Objawy sa podobne, a kupic go to zaden problem. Smile Trzeba patrzec tylko, zeby ladnie odbijal. Jesli jednak to nie jest przyczyna nie masz nic do stracenia, zapasowy lewarek zawsze sie przyda. Smile

Mam nadzieje, ze moglem pomoc Smile
Pozdrawiam

P.S: a na mechanikow to zawsze trzeba patrzec z duzym dystansem, bo wiekszosc tylko patrzy, jak ludzi w ciula zrobic. Co sie tylko da, robic samemu, bo jazda po warsztatach, czy Ci zrobia czy nie, zawsze konczy sie tak samo... znacznie chudszym portflelem. Jak ktos chce to mam na kompie cala serwisowke do Jawki (priv).


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez more_power dnia Czw 23:23, 13 Mar 2008, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
Poszedł mi automat.!!!????
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin