Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Po zmianie na 60cm3 przerywa moto ! Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Po zmianie na 60cm3 przerywa moto !
PostWysłany: Wto 23:07, 13 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Nie wiem co jest z moją Jawką, ale jak wymieniłem na 60cm3 to Jawka jak sie nagrzeje, to przerywa! Myślałem, że to świeca, ale dawałem różne i nic! Raz śmiga dobrze i nie przerywa jak dodam max gaz, a raz, to nawet jak dał pół to przerywa i zgaśnie i nie mogę jej jush odpalić Hrm
Wykręcam świece i patrze czy jest iskra, a iskra jest i to konia by zabiła ! Wkręcam inną swięcę i też nie pali. Jak zapchnę, to kilka razy pyrknie, czasem lapie, ale zaraz gasnie Sad
POMOCY bo aż się boję jeździć. NIEWIADOMO KIEDYS STANIE Exclamation
Ostatnio to tak mi się stało i pchałem 5 km Sad
Więc co o tym sądzicie Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 14:11, 15 Cze 2006
Kozioł
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 16 Lut 2006
Posty: 911
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świlcza k/Rzeszowa


Ja myślę, że za bogata mieszanka, bo jak się nagrzeje i nie chce zapalić, to moze być to. Zobacz jaka jest świeca.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 14:53, 15 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Wczoraj ją odpalam [ po poprzednim dniu - zimna ] i odpalila. Ruszam, 1, i na 2 jush mi zaczęła przerywać Exclamation Zawsze sie sie tak działo po nagrzaniu a wczoraj jak byla zimna to sie to stało Sad Wlasnie myślałem, że za duzo paliwa, bo świeca czarna, ale podnioslem iglice i to samo i miala wysokie oborty bo chyba za mało paliwa dostawała Sad

WIĘC....?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:34, 15 Cze 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


...odegnij blachę w dół i zobacz pływak (może jest dziurawy). Też tak miałem, że jak się trochę nagrzała to gasła, a zimna szła jak głupia. Powodem był pływak, który miał wachę wewnątrz


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez gniewny dnia Czw 17:00, 15 Cze 2006, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:42, 15 Cze 2006
Bigos1988
>Pirat drogowy Bigi<
>Pirat drogowy Bigi<

 
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 803
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zabłudów kolo Białegostoku


nom mozliwe ze to plywak albo cos zle ustawione jak na 60 cm3


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:27, 15 Cze 2006
nieutek
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 762
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świlcza


a ile nalales oleju???? trzeba lac duzo wiecej bo docierasz ja tesz tak kiedys nie nalelaem to pozniej mi sie przegzewala i nie dalo sie jechac a bylem od domu z 5 km i musialem pchac do domu. Jakby co to dolej oleju (mixolu)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 0:03, 16 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Co do blaszki to na pewno nie, bo dałem nowy zaworek i teraz jak lekko odegne w dół, i zakręce pokrywę i odkręce kranik to w ogóle paliwo nie leci!
Blaszka odpada...
Pływak także [ jakiś miesiąc temu kupywałem ]
Wlasnie, może to być olej, bo nic więcej nie dolałem Sad Bo skończył mi sie Hrm Ale wzięłem od kumpla w strzykawke 15ml a w baku mialem z 3 litry zupy. wlalem te 15ml.

Ale to chyba nie będzie olej Exclamation Bo dalej mi się tak działo i postanowilem wyciągnąć przerywacz i go przeczyścić i tak zrobilem! Zalozylem, ustawilem przerwe, odpalam i posmigalem chwilkę i nagle straciła moc, słaba! Myślałem, że pękł pierścień i dlatego i zciągnęłem cylinder i patrze... a Tam całe pierścienie - NASZCZĘSCIE Smile
->Więc co to ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 1:02, 16 Cze 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Zobacz z tym pływakiem Idea u mnie też był nowy (nie miał nawet miesiąca) a mimo to przeciekał.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 9:05, 16 Cze 2006
bartek
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: TARNÓW


ej bo po zmianie na 60cm3 mi tak szemrzy cos w okolicach cylindra tak troche glosno to jest normalne ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:46, 16 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Pływak dobry w 100% bo uszczelniałem komorę pływakową przedwczoraj Smile

Jeszcze zobaczę, jak złożę dziś ten cylinder Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:53, 16 Cze 2006
STIG
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin


Ja popieram Admina, to raczej wina oleju, tym bardziej, że Wojtek miał mieszankę 1:50, a powinno być 1:20... Więc radzę wymienić mieszankę, bez wahania, nie pogorszy to nic, a raczej pomoże... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 11:00, 16 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Oki. Zrobie mieszankę 1:30 czyli na 5 litrów jakieś 160ml oleju Question Dobrze gadam czy sem w błędzie?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 12:58, 16 Cze 2006
lukaszek56
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Białystok


zależy jaki masz olej i jaka powinna być mieszanka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 15:43, 16 Cze 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Olej mam czerwony STIHLA do pił motorowych... Lałem 1:50


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:11, 16 Cze 2006
lukaszek56
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Białystok


no i musisz lać 1:50 bo tobie zatrze silnik. On ma inne właściwości czegoś jest więcej a czegoś mniej lej 1;50 ja leje i jest git a jak ci zalewa świece to dolej benzyny ja tak miałem też napchałem sie za wsze czasy a tydzień później dolałem czystej benzy i chodziła jak marzenie Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Po zmianie na 60cm3 przerywa moto !
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 6  
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin