Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » po remoncie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
po remoncie
PostWysłany: Nie 10:47, 21 Mar 2010
konrad0901
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ełk
Płeć: Mężczyzna


witam mam taki mały probłem z jawka. Jawka jest po remoncie wszystko dobrze chodzi ale ale na luzie kiedy jawka stoi odpalona i podniose tył do góry to koło zaczyna się kręcić niewiem co sie dziej patrzyłem na dwóch luzach i to samo na ty i na tym. Może trzeba podciągnąc sprzęgło ??????? tarcze są wsadzone nowe POMOCYYY


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:55, 21 Mar 2010
Grzess1995
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 483
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Przysieki (kolo Jasła)
Płeć: Mężczyzna


moim zdaniem to jest normalne Smile u mnie sie tez tak dzieje xD nie wiem jak to dokladnie wytlumaczyc ale to raczej nie powinno przeszkadzac w jezdzie Smile z tego co wiem bo tez juz tak jezdzilem. Sprzegło trzyma bardzo dobrze u mnie a kolo i tak sie kreci na luzie a wiec to jest normalne xD w kazdym motocyklu tak jest bodajze


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:56, 21 Mar 2010
konrad0901
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ełk
Płeć: Mężczyzna


aaa no to spoko bo już myślałem że cos jest źle ... ale jeżeli ktoś wie jak temu zaradzić to piszcie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 11:34, 21 Mar 2010
Rafalzo
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 08 Wrz 2007
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Mężczyzna


Tak już jest zrobiona skrzynia. Dzieje się tak dlatego, bo zęby nie nachodzą na siebie, ale zębatka, która jest na wałku obraca się lekko razem z nim, bo jest na nim usadzona. To można zauważyc tylko wtedy jak skrzynia nie ma żadnych oporów. Wniosek z tego taki, że nic z tym nie zrobisz i też nic to nie szkodzi Cool


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Rafalzo dnia Nie 11:35, 21 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 11:51, 21 Mar 2010
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


A ja bym jeszcze swoje dodał że przecież jeżeli jawka chodzi to występują drgania i może to również swoje robi ;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 12:10, 21 Mar 2010
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


To jest normalne, powodem tego jest konstrukcja skrzyni, koła zębate są stale zazębione.
Koła zębate obmywa olej który dostaje się miedzy kolo zębate, a wałek.
Olej ma zaś pewną lepkość i dlatego koło zaczyna się powoli obracać.
Zjawisko to wykorzystywane jest w sprzęgle hydrokinetycznym.

Także nie masz się czym przejmować jedyne co możesz zrobić to wlać rzadszy olej do skrzyni.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:59, 21 Mar 2010
mefisto
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 1005
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Powiem Ci lepiej. Jak Ci samo tak obraca i masz dobrze ustawiony hamulec i nie ma dużych luzów na łożyskach to tylko się cieszyć. To znaczy że masz małe opory toczenia. Moja ma tak jedwabiste opory że łatwiej prowadzić moją kawę niż jawkę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:52, 21 Mar 2010
konrad0901
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ełk
Płeć: Mężczyzna


jeszcze jeden problem bo dzisiaj wymieniałem tłok ( 3 pierścieniowy ) bo niechcący stary połamałem ( 2 pierscieniowy ) i oto chodzi że rano jawke paliłem i ciężko paliła ale na wyskokich obrotach trzymała. W południe jawką chciałem trochę się przejechać i jeżdziła ale kiedy sie jechało to po 50 m zaczeła szarpać i gasnąć i tak ciągle 50 m i gaśnie teraz wogóle nie chce palić tylko troche pyrka i niewiem co jest może to dlatego że dzisiaj taki deszcz i filter coś zamókł...... pomocy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
po remoncie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin