Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » ogar nie chce odpalic po remoncie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
ogar nie chce odpalic po remoncie
PostWysłany: Nie 13:01, 28 Kwi 2013
czaja1
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


witam was mam problem z moją jawą, wiem że temat był już poruszany a to nie to samo co się czyta a jak ktoś wytłumaczy więc tak rozebrałem silnik zeby naprawić kopke bo pękła sprężyna i i posypał się wałek zdawczy. jak już to wymieniłem i złożyłem silnik starannie bez użycia młotka i ustawiłem zapłonie moto nie chce zapalić i nie wiem dlaczego wszystkie uszczelki nowe nowe platynki kondek i świeca i cewka wn. ja już nie mam sił na niego morze ktoś z was miał taki problem to jak morze te ciech pomorze za każda odp wielkie dzięki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:41, 28 Kwi 2013
v max96
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 617
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wawa / cieszyn
Płeć: Mężczyzna


iskra jest mocna ? paliwo dopływa, z pycha próbowałeś odpalić ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:30, 29 Kwi 2013
didson15
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


miałem podobnie
jeśli napewno masz wszystko dobrze z zapłonem i całą elektryką to zdejmij cylinder i zobacz co zrobiłeś źle


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:33, 29 Kwi 2013
Stachu.G
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 284
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna


Jeśli iskra jest, a zapłon poprawnie ustawiony, spróbuj podlać trochę paliwa bezpośrednio pod świece i zobacz czy zapali.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:01, 29 Kwi 2013
daniel126
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Ja po remoncie ten wymieniłem swiece na nową i też miał problemy bo raz miała iskrę a raz nie, wsadziłem starą i chodzi do tej pory ;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:53, 29 Kwi 2013
wojtek1998
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 15 Wrz 2012
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Sprawdź styki w stacyjce


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:20, 30 Kwi 2013
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


posprawdzaj przewody czy nie maja zwarć do masy, jeśli masz inna cewkę WN to spróbuj na niej jeśli wyprzedzenie zapłonu dobrze ustawione to ustaw platynki na 0,3mm-0,4mm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 15:57, 30 Maj 2013
czaja1
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


problem już się rozwiązał był to cylinder bo miał już wyrobiony próg i wywalał benzynę z gaźnika


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
ogar nie chce odpalic po remoncie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin