Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » brak mocy i prędkość nie większa jak 25 km/h Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon 11:49, 27 Cze 2011
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Musisz zdjąć prawą klapę silnika jak patrzysz z tyłu motorka.
Uważaj żeby ci popychacze nie wyleciały (Takie pręty)

I jak ściągniesz tą klapę twoim oczom ukaże się iskrownik, a zanim magneto.


A ta jawa chodzi Ci na luzie? Wkręca się na obroty? Sprawdzałeś ten przerywacz? Bo to może być jego wina. Jaki kolor iskry? Więcej informacji...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez evL dnia Pon 11:50, 27 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:23, 27 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


kolor iskry niebieska a czasami żółta
jawka odpala po 20m zapyhu chodzi ale nie ma własnych obrotów bo szybko gaśnie i musze dodać gazu
na luzie chodzi ale niem ma mocy na 2 i 3
przerywacz sprawdzałem
a po czym poznać ze klin jest wyjechany i czy trzeba zadjmować iskrownik


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez lukasz9 dnia Pon 12:30, 27 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:32, 27 Cze 2011
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


Jak masz ścięty klin to mimo dobrze ustawionego zapłonu non stop się przestawia a czasami w ogóle moto nie odpala, trzeba ściągnąć iskrownik i magneto


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:26, 27 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


a to klin odpada bo zapala nawet już na kopa tyko ze wciąż nie ma mocy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:18, 27 Cze 2011
Slawula9
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 802
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radłów
Płeć: Mężczyzna


Ja tak raz miałem tylko że w jeździe nagle osłabła.Odpaliłem na pycha ledwo .Ledwo 2 dałem radę wrzucić , a prędkość to kolega rowerem spokojnie jechał koło mnie.Okazało się że przerywacz uszkodzony.Ta część co dotyka krzywki to była naderwana , więc przerwa się zmieniała.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 8:40, 28 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


moze to coś właśnie z przerywaczem bo na początku problemu odpadł mi kabelek wychodzący właśnie z przerywacza


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 9:52, 28 Cze 2011
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


to wyciągnij przerywacz i przeleć styki papierem ściernym, żeby zebrać przepaloną powierzchnie.

Tylko zakładając przerywacz pamiętaj jak były podkładki !!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:28, 28 Cze 2011
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Przeczyść te styki papierem ściernym
I czyść to tak z 30 sekund..

A sprawdź te kable czy wszystko dobrze popodlączałeś, bo może jakiś kabelek ledwo się trzymać. Musisz to wszystko posprawdzać, bo skoro dzieje Ci się to po wypadnięciu kabelka, to ewidentnie jego wina.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:56, 28 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


tak lekko sie wklada a on zaraz wylatuje


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:07, 29 Cze 2011
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


no to kombinierki, i troche tą wtyczę ściaśnij.. Tylko nie za mocno bo ją złamiesz ; p, tylko tak lekko żeby ciasno właziło i się trzymało a nie latało. Bo ten kabel może latać podczas jak są wibracje (włączony silnik), i już byś miał przyczynę.

Jak to zrobisz, to napisz czy to rozwiązało problem.

U mnie też kabel na cewke w/n jak latał, to to samo się działo, wszystkie te wtyczki sprawdź i zaciśnij dobrze, jakbyś mieszkał gdzieś blisko to bym przyjechał, i ci posprawdzał tą jawkę/ogara, no ale Solec = daleko ;]

A tak poza tym, jaką ustawiałeś przerwe na przerywaczu tzn. przerwe pomiędzy młoteczkiem a kowadełkiem?? Powinno być 0.4. Jeśli masz szczelinomierz, to ustaw nim, ja osobiście nie mam, ustawiam na oko, i próbuje co chwile aż będzie dobrze.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez evL dnia Śro 9:22, 29 Cze 2011, w całości zmieniany 4 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:26, 29 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


dzisiaj zająłem sie tylko i wyłącznie gaźnikiem moc odzyskała ale jak dodam gaz na full to gaśnie próbowałem regulować ale to nic nie daje ale jak wcisne pompke to jedzie normalnie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:03, 29 Cze 2011
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


no to musisz wyregulować tą blaszką jeszcze w komorze pływakowej (tam gdzie jest pływak) i będzie śmigac jaweczka Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:14, 29 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


ale jak dam do góry to odrazu dam zadurzo ale sie postaram bo niechce mi sie chodzić wszedzie z buta a szczegulnie teraz jak se noge przebiłem jutro wyreguluje a ten przerywacz też sprawdzić


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:18, 30 Cze 2011
evL
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Tak, jak nie masz szczelionomierza to spinaczem połącz 5 kartek papieru a4, ich grubość to będzie 0.4, i tak ustaw przerwe na przerywaczu.

A ten gażnik, to musisz tylko i wyłącznie się dalej trudzić z ustawianiem tej blaszki, jawka jest bardzo czuła na punkcie paliwa, pamiętaj : -)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 15:35, 30 Cze 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


dzisiaj bałem blaszke na maxa do góry i cały czas to samo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
brak mocy i prędkość nie większa jak 25 km/h
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 4  
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin