Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka » Zdjęcia Stojanu. Oględziny. Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon 11:05, 14 Wrz 2009
jawek
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 523
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: woj mazowieckie
Płeć: Mężczyzna


Ok, ma byc podłączone tak jak na zdjęciu. Z tym że co do niebieskich kabli na fotce: Jeden idzie faktycznie do kontrolki a drugi do szczotki(jednej) a nie szczotek. Prosciej mówiąc idzie on do "D" na stojanie.
Biały kabelek idzie do "M" na stojanie.
Z tym że nie tak hop. Musisz koniecznie pamietac o dobrym podłączeniu uzwojen na stojanie bo inaczej moze regulator sie spalic(albo juz to zrobil Laughing ) Z tym że ta zamiana uzwojeń tyczy sie tylko regulatora od MZ. Sprawdz dla pewnosci czy na twoim pisze MZ bo ta firma robi też regulatory o takim samym oznaczeniu i na pierwszy rzut oka wyglądaja tak samo. Jezeli na nim pisze "Jawa" to uzwojeń nie zamieniaj, ale jesli "MZ" to zamien. Oryginalnie w Jawie tak są podłączone uzwojenia:

Jeli natomiast masz regiel od MZ to powinno byc tak:



Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:30, 14 Wrz 2009
mofeixxd
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna


Nie nie mój jest od jawy. i i pod D mam podłączony niebieski a M żólty.
Dzisiaj byłem w sklepie i będę miał szczotki na środę a sprężynkę muszę sam jakąś dosztukować i wkręcić w ta uszkodzona byle by dopychało.
Nie wiem czemu u Ciebie na zdjęciu (te po prawej stronie kable) masz do D Czerwony a do M żółty(te twarde druty) ja mam na odwrót


jeszcze jedno pytanie czy w jawach 350 sa uszczelki pod głowice? Bo u mnie nie bylo a z niewiadomwego powodu tracę kompresje na lewym. Może być wina świecy ale mógłbym przy odkręcaniu maznąć hermetykiem.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mofeixxd dnia Pon 20:43, 14 Wrz 2009, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:57, 14 Wrz 2009
jawek
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 523
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: woj mazowieckie
Płeć: Mężczyzna


Tak, są aluminiowe uszczelki pod głowicami.
A co do tych kabli, zółtego i czerwonego to wygląda na to że jest źle podłączone. Sprawdz jeszcze skąd te kabelki wychodzą. Który wychodzi jakby z prawej strony a ktory z lewej(zakladajac że patrzysz na przerywacze)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:52, 14 Wrz 2009
mofeixxd
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna


Czerwony bliżej prawej. z reszta sam zobacz. Przypominam że mam instalacje 6V.


Coś czuje bo przeglądałem aukcję że mam do MZ


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mofeixxd dnia Pon 22:20, 14 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:52, 15 Wrz 2009
jawek
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 523
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: woj mazowieckie
Płeć: Mężczyzna


To że masz 6v to widac po zdjeciach bo gdybys mial 12v to mialbys alternator a nie pradnice. Wink Upeznij sie co pisze na tym twoim regulatorze. Jawa czy MZ. To ma badzo duze znaczenie bo inaczej mozesz spalic regulator. Jezeli pisze na nim MZ to podłączenie cewek na stojanie jest ok, ale jezeli na reglu jest Jawa to musisz zamienic czerwony z zółtym. Dla pewnosci wklej tu fotke tego swojego regulatora(tylko zrób ją w trybie makro żeby dało sie rozczytac).
To że przeglądałes aukcje i widziałes podobny regulator jak twoj i był on do MZ to jeszcze o niczym nie swiadczy. Tak jak mówiłem- one na z zewnątrz praktycznie sie nie różnią.
ps. Dobrze że wkleiłes fote stojanu bo ja pytałem sie po ktorej stronie jest kabelek patrząc na przerywacze. Napisałes że czerwony bliżej prawej. A patrząc na przerywacze jest bliżej lewej Razz A przez taki głupi błędzik mógłby sie ten regiel spalic...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:57, 15 Wrz 2009
mofeixxd
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna


Czyli jeżeli mam od MZ to podłączenie zostawić w spokoju. Jżeli Jawy to zamienić miejscami. i będzie grała gitara.

Pierw pokazałeś że do tej na żółto zaznaczonej podpiąć jak MZ a teraz mam zostawić tak jak jest?



/*
Jeśli używasz fotosika, to wsadzenie zdjęcia między znaczniki [img] nic nie da. To musi być 'gołe' zdjęcie na serwerze aby zadziałało, czyli np tak jak to wczesniej robiłeś na imageshack
*/

edit: Da się na www.fotosik.pl tylko trzeba pobrać pozostałe kody do zdjęcia/ Rutkowski


Na reglu było napisane Jawa wiec zamieniałem miejscami kable. iska była ale jawa nie chciała odpalić jakby łapała ale nie zapałała. Strzelała tylko. Grzebaliśmy przy zapłonie ale lipa. chyba traci kompresje bo cos syczy jakby.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mofeixxd dnia Śro 17:49, 16 Wrz 2009, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
Zdjęcia Stojanu. Oględziny.
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 2  
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin