Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka » brak iskry błagam o pomoc!!!!!!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
brak iskry błagam o pomoc!!!!!!!
PostWysłany: Śro 17:01, 06 Paź 2010
damian223311
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


dodam ,że cewki działają bo z tej zapłonowej idą iskry a butelkową sprawdzałem co to może być ???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:07, 06 Paź 2010
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Świeca, fajka , kabel.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:08, 06 Paź 2010
Slawula9
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 802
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radłów
Płeć: Mężczyzna


Po 1 primo nie ten dział tylko problemy techniczne.Po 2 primo sprawdź świecę i czy żaden kabelek ci się nie odłączył i zwiera do masy . Po 3 primo to może być wina przerywacza w ostateczności kondensator


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:47, 07 Paź 2010
damian223311
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


mam ogara 200 i dodatkowo silnik i mam te same problemy (brakj iskry) więc pobawiłem się troche i w tym silniku bez ramy mam iskre a problem zniknął jak wyjąłem kondensator z tego zamocowania to od razu iskra zabłysła i w tym drugim zrobiłem tak samo ale to nic nie dało.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 13:55, 07 Paź 2010
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


możliwe ze kondek poszedł albo jakieś zwarcie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:51, 07 Paź 2010
damian223311
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


iskra jest ale dopiero jak zdjąłem kondensator z tej obejmy i przyłożyłem ten gwint z kondensatora do obejmy ale jak go wsadzę to iskry nie ma aha a jak dam inny kond to idzie masa iskier z kondensatora. czy to ma znaczenie jak podłączy się te kable do iskrownika?????


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 19:29, 07 Paź 2010
evolution5147
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


ja bym raczej wskazał przerywacz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 21:02, 08 Sty 2011
KtmSx125
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


to albo weź zmień przerywacz i sprawć czy nie ma gdzieś zwary. ja miałem ze cyna kapła mi na cewke i dotykało magneta i nie było iskry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
brak iskry błagam o pomoc!!!!!!!
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin