Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Znowu gubi iskrę i piszczy tłok Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pon 20:24, 03 Wrz 2007
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


ja bym ci poradził pogrzebać przy iskrowniku co z tego że niby dobrze wygląda u mnie też dobrze wyglądało i miał muła więc ustawiłem zapłon i cyka tak jak kiedyś więc i tobie polecam to zrobić


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:08, 03 Wrz 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a sprawdzales na innych cewkach kondensatorach itp??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:00, 04 Wrz 2007
Blohm und Voss
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Poznania


Cewek niestety nie mam skąd zaporzyczyc.

Ale, uwaga: za radą kolegi dokładnie przeczyściłem moje dwie najlepsze świece. Sprawdzam iskrę: taka średnia. Odpalam na Championie... zagadał Smile . Obroty... chodzą. Więk oki, gaszę i idę po kask. Później wyprowadzam maszynę, podjechało akurat dwóch kumpli, no to sie przejedziemy. Odpalam, jedynka i... zdechł. Świeca czarna (!) jakby od oleju. No to daję Iskrę 95S - odpalił, chwilkę pochodził... i zdechł. Świeca też czarna i jakby od oleju.
No ale: olej lałem tyle ile trzeba! A nawet nieco mniej. Gdyby simmering mi padł od strony sprzęgła to chyba nie miałbym już oleju - sprawdzałem, jest ile potrzeba.

No i poszła moja "fajka". No to lecę po inne, przy okazji znalazłem starą Iskrę F80, bez uszczelki, czarną jeszcze... Ale co tam, spróbujemy. Sprawdzam: iskra duża i ładna. Odpalam: zagadał. Ruszam... nie zgasł Wink !

No i sobie pojeździłem, i odpalał jak trzeba.

Pytanko tylko, jak długo na niej pojeździ. Nie wiem czy to nie jest szkodliwe, jazda ze swiecą bez uszczelki....


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:01, 04 Wrz 2007
Szymon93
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żory
Płeć: Mężczyzna


Jak ci okapca świece na czarno to mógł ci paść simmer tak jak mi kilka dni temu na takiej mniejszej zębatce od strony dekla z olejem.
Albo zapłon.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:03, 04 Wrz 2007
buniek92
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1626
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lidzbark Welski


Ale przecież pisał, że olej ma w normie, więc to raczej nie simmering.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:11, 04 Wrz 2007
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


ale tego oleju tak mało ubywa że miarka tego nie wskaze,zdejmij boczek i oglądnij symering


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 13:30, 06 Wrz 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Ja ci powiem tak też tak miałem że świece po jakimś czasie tak się rozwalały i... sprawdź te rzeczy:
-Ustaw tak poziom żeby paliwo po przyciśnięciu pływaka zakrywało go tak żeby kołnierzyk był na wierzchu
-Sprawdź czy nie przeskoczyła ci czasem iglica na ostatni rowek od dołu
-Ustaw zapłon tak żeby cewki były tak w środku tych "kanalików"
-Wymień platynki bo możesz mieć już nadpalone i jest słabsza iskra przez to
-Jeżeli na platynkach będzie ci się iskrzyć to albo kondensator albo platynki już do wyrzucenia
JA MIAŁEM IDENTYCZNIE ustawiłem zapłon i świeca jest taka rdzawo brązowa ale mam słabą iskre bo niemam kasy na platynki
A WIĘC PODSUMUJĄC:
jak będziesz miał kase zrób to co ci mówie i ogaryn bedzie chodził taj jak kiedyś Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:54, 06 Wrz 2007
Blohm und Voss
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Poznania


No więc tak... dzięki za porady i sugestie...

Platynki naprawdę są w porządku! Były wiele razy czyszczone. Choc - nowe nie są Smile , kto wie. Ale jutro w gazecie pojawi sie ogłoszenie na Ogara i obawiam się, że nie bedę już miał kiedy się za to zabrac. Zwłaszcza że szkołą powróciła... Crying or Very sad

Poziom paliwa... Jest podajże dobry, aczkolwiek postaram się raz jeszcze zwrócic na to uwagę.

Iglica jest na drugi rowek od góry, może nawet ustawic go lepiej na pierwszy?

Zapłon w porządku ustalony.
Kondensator okej Smile .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 15:47, 07 Wrz 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


to wymień platynki i iglica na pierwszy rowek od góry


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Znowu gubi iskrę i piszczy tłok
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 2  
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin