Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Wszystko jest, a nie pali Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pią 14:56, 08 Sie 2008
Muniek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


no ja w sąsiedztwie nie mam nikogo takiego. A co do kompresji to kompresja jest, cewkę sprawdziłem i iskra jest choć słaba, sprawdziłem jeszcze starą (niby zepsutą) i iskra była lepsza, więc zaraz idę je podmienić i zobaczyć, czy może odpali.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 9:41, 09 Sie 2008
pepe93_1993
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Siedlce


ej chlopaki sory że sie wcinam w temat ale nie chce zakładać nowego, czy jak jawka po nocy odpali i po jakimś czasie gaśnie i nie idzie jej odpalić w zaden sposób przez długi czas to gaźnik?
Dzięki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:25, 09 Sie 2008
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Pewnie złe ustawienie, albo iskra zanika jak nagrzeje się cewka, kondensator i po ostygnięciu wraca.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:31, 09 Sie 2008
Muniek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


na starej cewce WN odpala. Dzięki za pomoc


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:37, 09 Sie 2008
pepe93_1993
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Siedlce


gniewny napisał:
Pewnie złe ustawienie, albo iskra zanika jak nagrzeje się cewka, kondensator i po ostygnięciu wraca.


ale aż tyle stygnie?
bo ja wyjechałem na pola, zaczeła przerywac i umarła, zapłon wyregulowałem, odpaliła na drugi dzien jakieś pół minuty i brrr znowu umarła Hrm i tak przeważnie dopiero udaje sie odpalić po nocy...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:41, 10 Sie 2008
Szymon93
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żory
Płeć: Mężczyzna


pepe93_1993 napisał:
gniewny napisał:
Pewnie złe ustawienie, albo iskra zanika jak nagrzeje się cewka, kondensator i po ostygnięciu wraca.


ale aż tyle stygnie?
bo ja wyjechałem na pola, zaczeła przerywac i umarła, zapłon wyregulowałem, odpaliła na drugi dzien jakieś pół minuty i brrr znowu umarła Hrm i tak przeważnie dopiero udaje sie odpalić po nocy...


Zobacz cewkę W/N czy się mocno grzeje.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:57, 10 Sie 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Lub kabelek W/N.Polecam sprawdzić.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:20, 14 Wrz 2008
Muniek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


i znów mam problem, mianowicie wczoraj ustawiłem wszystko i palił za każdym razem z pierwszego kopa. Dzisiaj przychodzę, chcę odpalić i znów nic, popchałem go, to odpalił, ale po chwili zgasł i już nie chce odpalić. Co to może być?



Ludzie pomóżcie, iskra jest zapłon ustawiłem według porad na stronie jawa50.cba.pl, jak kopie to świeca jest sucha i czysta. Czy to znaczy, że paliwo nie dochodzi do cylindra? Jak to naprawić, ma ktoś jakiś pomysł. Jeżeli tak to prosiłbym o odpowiedź na tym forum lub na gg 7134256 z góry dziękuje i proszę o szybką odpowiedź


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:55, 14 Wrz 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Przeczyść gaźnik,jeśli to nic nie da podwyższ iglicę poprostu daj zapinkę na rowek niżej.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez karol53 dnia Nie 10:55, 14 Wrz 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:27, 22 Wrz 2008
Rolnik1204
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Janówek 2


weź strzykawkę i wlej trochę paliwa do korbowodu (nie za dużo bo zaleje :P)
jak odpali to masz przyczynę zapchany gaźnik a jak nie zapali to gdzieś kompresja ucieka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:24, 23 Wrz 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


wykręc dysze i je wyczyść i wyczyść też komore pływakowa bo czasami potrafi sie tam troche uzbierać jak sie nie ma filterka
mi się często zapychało więc kupiłem filterek i po kłopocie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wszystko jest, a nie pali
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 2  
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin