Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Wieeelki problem!! Tylko dla zaawansowanych.... Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Pią 13:36, 07 Lip 2006
Merlin
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


ale po kilu kopniakach swieca jest wilgotna wiec nie sadze zeby paliwo nie dochodzilo...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:40, 07 Lip 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Jak jest wilgotna to może masz za bogatą mieszankę i świecę zalewa Question Odegnij koniec blaszki w komorze pływakowej w dół i zobacz wtedy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:45, 07 Lip 2006
Merlin
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


ale juz nawet bez oleju prubowalem wiec to nie jest wina benzyny... Mnie sie wydaje tak jakby iskra normalnie byla ale pod cisnieniem zanikala mozliwe to jest co w takiej sytuacji robic??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:50, 07 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


to może być wina gażnika, iglica plywak, mieszanka paliwowo powietrzna


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:52, 07 Lip 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Ale tu nie chodzi o mieszankę oleju z beną tylko o mieszankę paliwowo-powietrzną Cool Jak sądzisz, że iskra zanika pod ciśnieniem to może być wina świecy, cewki, cewki W/N Idea Ja na początku radziłbym Ci obniżyc blaszkę i wtedy zobaczyć.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:59, 07 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


dokładnie ja też nie mówię o mieszance benzyny z olejem tylko o miesznce która powstaje w gaźniku, paliwo i powietrze. możesz mieć rozregulowany gażnik i dostaje za dużo powietrza, za mało paliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:03, 07 Lip 2006
lukaszek56
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Białystok


o właśnie albo za dużo benzyny a za mało powietrza , bo chyba jak by było za dużo powietrza to świeca była by biała


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:34, 07 Lip 2006
Bartek 13
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław


Sprubuj zmienić swiece bo ja tez mialem ze iskra jest a moto nie pali i okazaalo sie ze po zmianie swiecy odrazu palila jak nowka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:08, 10 Lip 2006
lukaszek56
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Białystok


może być i świeca


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:35, 10 Lip 2006
kobyła
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 16 Maj 2006
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


...Miałem podobny problem tesz nie chciała palich choc wszystrko było oki iskra, kompresja ,ale okazało sie ze mam zle wyregulowany gaznik ,ta blaszka od bływaka co zmyka benzyne załozyłem na odwrud. Chc sam nie wiem jak to sie mogło stac i juz jes oki .

To napewno masz cos z gaznikiem na 100% rozebierz go i poskładaj na nowo i wyreguluj i bygzie gitara Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:55, 10 Lip 2006
wojac3
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 396
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok


Luke16 napisał:
A może za duża lub za mała przerwa na świecy powinna wynosić 4mm

Pomyliłeś się odległośc między elektrodami powinna wynosic 0,4mm Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:34, 10 Lip 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Zera zapomniałeś napisac na początku i przecinka... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 14:11, 10 Lip 2006
Merlin
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Dobra powiem tak dzisiaj rozebralem silnik i z przykroscia stwierdzam ze zadna z porad nie byla trafna gdyz mialem rozwalony simering od strony sprzegla... Zlozylem odpalilem i... niestety tylko pali i to tylko czasami ale nie chce jezdzic... juz sam nie wiem co to moze byc rozbieralem i skladalem gaznik ustawialem zaplon kupilem nowa swieca a jawka jak nie palila tak nie pali...... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:39, 10 Lip 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


to raczej cos z zapłonem a masz moze od kogo porzyczyc układ zapłonowy?? a moze jakies kable sie stykają?? gdzies moze byc zwarcie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 10:12, 20 Lip 2006
Gość

 


Merlin napisał:
Dobra powiem tak dzisiaj rozebralem silnik i z przykroscia stwierdzam ze zadna z porad nie byla trafna gdyz mialem rozwalony simering od strony sprzegla... Zlozylem odpalilem i... niestety tylko pali i to tylko czasami ale nie chce jezdzic... juz sam nie wiem co to moze byc rozbieralem i skladalem gaznik ustawialem zaplon kupilem nowa swieca a jawka jak nie palila tak nie pali...... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

prawdopodobnie ma przebicie na przerywaczu, jak chcesz dodać gazu to tylko tak buczy?
Wieeelki problem!! Tylko dla zaawansowanych....
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 3  
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin