Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » tylnia lampa pali żarówke
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
tylnia lampa pali żarówke
PostWysłany: Wto 10:57, 16 Sty 2007
gonzalez1989
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław


mam głupi problem z tylnią lampą,po założeniu nowej zarówki odpalam silnik i sie normalnie świeci ale po jakiś 15sekundach gaśnie,żarówka jest wypalona[ten drucik w żarówce jest pekniety].mam juz tak 3 raz i zawsze jest tak samo. lampa jest nie orginalna.
podejżewam ze to brak masy,ale przeciez bez masy to wogule by sie nie zapaliło,może przebicia?POMOCY


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:45, 16 Sty 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Jaką żarówke zakładasz Question O jakim napięciu Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:55, 16 Sty 2007
karol282
HRC
HRC

 
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz (koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna


Jeżeli wsadzasz 6v to wsadź 12v i zobacz jaki bedzie efekt


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 13:46, 16 Sty 2007
gonzalez1989
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław


NO wsadzałem 6V/10W koles ze sklepu mi taka dał


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 0:43, 17 Sty 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


No to jest dobra żarówka. Może jakieś zwarcie ? Hrm Posprawdzaj kable Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 8:28, 17 Sty 2007
karol282
HRC
HRC

 
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz (koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna


Oryginalnie z tego co pamietam to jest 6v/5w wiec coś mi tu nie pasi Hrm musisz mieć zware gdzieś skoro masz 10w i sie pali Hrm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:30, 17 Sty 2007
gonzalez1989
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław


wczoraj wsadziłem 10V i działało ale przejechałem około 200m i sie spaliła,wiec to może zeczywiście te zwarcie,alemam pytanie czy jak bum nie miał w lapie massy to by świeciła czy nie,bo masa idzie chyba na błotnik ale moze coś nie styka,a jak mam przebicia to musze wymienic cały kabel


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:07, 17 Sty 2007
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Jeżeli by nie było masy to by się wogule nie zaświeciła.Zawsze w żarówce musi być + i -


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:52, 17 Sty 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


moim zdaniem to cos Ci nie styka lampa przednia i dlatego pali zarówke z tyłu!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:35, 17 Sty 2007
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Z przodu Ci nie pali Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:37, 17 Sty 2007
szalla89
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice


Najprawdopodobniej za duże napięcie , sprubuj zamontowac potencjometr to zarówka ci sie nie przepali .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:55, 18 Sty 2007
gonzalez1989
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław


No już mi działa,nie wiem co zrobiłem ale działa,wszystko rozkręciłem,wymieniłem żarówke z przodu i z tyłu ,kabelek odizolowałem i śmiga tylko nie moge na luzie gazować bo sie zjara tylnia zarówka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:21, 18 Sty 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


no to co to za naprawa?? skoro i tak sie moze zjarac zarówka??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:04, 01 Lut 2007
seger
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Świdnik - ojczyzna WSK :)


a sprawdź człowieku czy na odwrót nie podlączyłeś kalbi ze przednie światło mas zz tyłu :P raz tak zrobiłem niechcący w ogarczu to tył sie palił jak głupi tak mocno a przód ledwo sie świeciłi paliło żarówy. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:12, 01 Lut 2007
Conqeror
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ozorków
Płeć: Mężczyzna


Ja kwstawisz 6 v to saie przepali . Moj koelga tak mail . Kupil 12 volt


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
tylnia lampa pali żarówke
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin