Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » swiatla Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
swiatla
PostWysłany: Wto 14:16, 14 Lis 2006
Noro18
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko


mam problem ze swiatlami gdy jade po dziurach lub na wysokich obrotach przednie swiatlo przygasa a z tylu swieci jak poj** i mi bardzo czesto przepala zarowke 12v a niedawno zmienilem wszystko z elektryki lecz nawet po wymienieniu tych czesci podejzewam przelacznik dlugie/krotkie , i chcialbym sie dowiedziec z jakich on jest czesci zbudowany w srodku bo u mnie ta blaszka jest luzem a bolec na sprezynce


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:18, 14 Lis 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


ja mam ten sam problem ale przełącznik chyba mam dobry jak walne w reflektor z przodu to jakis czas świeci


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:24, 14 Lis 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


musisz miec cos poluzowane, coś nie do konca styka, blaszka u mnie tez jest luzem a bolec ma sprezyne, sprawdz wszytskie kable moze zarowke z przodu zle wlozyles ja trzeba mocno wcisnac i przekreći żeby bolce od zarowki zablokowaly sie w oprawce


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:21, 14 Lis 2006
Noro18
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko


wszystko co moglem to sprawdzilem ale mam jeszcze jedna oprawke to sprawdze a instalacje zrobilem dokladnie z koszulkami i nowymi wsowkami


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:26, 14 Lis 2006
wojac3
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 396
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok


U mnie nie działały światła bo masy na tylnej żarówce nie było Mr. Green, apotem nie działała żarówka z przodu bo w oprawce były takie ząbki wyłamane, to przylutowałem do żarówki kable Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:42, 15 Lis 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Przeczyść styki, i pozaciskaj kable, bo może sie wysuwać Hrm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:24, 15 Lis 2006
Noro18
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko


wlasnie ze wszystkie styki sa ok nic nie spada i wszystkie wsuwki sa nowe wiec nie trzeba czyscic
a w tym przelaczniku na kierownicy sa dwie czy jedna sprezynka bo u mnie jest jedna a mi sie wydaje ze powinny byc dwie 1 dociska bolec a 2 dociska blaszke


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:49, 15 Lis 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


a moze jednaj jakby rdobic tak jak ktos tam wyzej zrobił przylutowac do zarówki kable i git


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 2:22, 16 Lis 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


ja mam jeszcze jedna spręzynkę ktora dociska blaszkę, spróbój podłączyć światła na sztywno beż przełącznika i zobaczy czy wszystko działa jeżeli tak to bedziesz musiał kombinować z przełącznikiem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 23:37, 17 Lis 2006
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Noro18 napisał:
a w tym przelaczniku na kierownicy sa dwie czy jedna sprezynka bo u mnie jest jedna a mi sie wydaje ze powinny byc dwie 1 dociska bolec a 2 dociska blaszke

Tak, tak! Są 2 blaszki. Jest tak jak mówisz. Pod blaszką jest taka grubsza, krótka a pod ten ''bolec'' jest długa i chuda (jak od długopisu)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:08, 18 Lis 2006
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


ja dzis w lampie podociskałem te styki i swieciło gdy odpaliłem wszystko było oki zajechałem na cpn i do domu na swiatłach fajnie nic nie mugało no ale tylko przyszedł wieczur zaczołem sie bawic w jazdy na jednym kole i od tych wibracji mogły sie znowu kable poluzowac ja stawaim raczej na te styki w lampie albo na stacyjke moze nie łączyc


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:54, 18 Lis 2006
Noro18
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko


znalazlem droga sprezynke zalozylem i jest to samo a stacyjke zalozylem prawie nowa bolce jak nowe
a moze to byc tez od masy bo moja jawka miala juz jeden wypadek i byla pare razy kopnieta przez starszego kumpla i mialem lampe cala rozwalona i uchwyty sie ruszaja co trzymaja lampe a do nich jest masa podlaczona czy to bedzie to czy co innego?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 9:26, 18 Lis 2006
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Może to koło magnesowe Question
Przeczytaj to co napisał Artizzz na swojej stronie ( www.przecinak.republika.pl ):
Jako mega-ciekawostkę mogę opisać swoją przygodę z instalacją. Otóż zimą w piwnicy zamierzałem przerobić magneto pod akumulator i tak się nieszczęśliwie złożyło, że przyszedł mi do głowy pomysł podłączenia cewek do baterii 6V. Tak zrobiłem (myślałem że magneto zachowa się jak rozrusznik Mr. Green i jak się potem okazało był to mój cholerny błąd. W cewkach wytworzyło się jebitne pole magnetyczne, które zaburzyło pole w kole magnesowym przez co stało się ono przez to o wiele mocniejsze. I tak przy max obrotach magneto przepaliło mi żarówkę 24V 21W!!! Nie muszę pisać, że szóstki jarało jak popierdzielone... i to już na obrotach nieco większych niż jałowe!. Męczyłem się z tym przez kilka miechów, wymieniałem cewki i nic, aż w końcu założyłem używane koło magnesowe i poskutkowało.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:13, 18 Lis 2006
Noro18
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 95
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko


nie mam pojecia ale z przodu mam 6v 25w/25w a z tylu 12v 5w i tylko z tylu pali zarowke a z przodu nie ale napiszcie czy to moze byc od masy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 20:42, 18 Lis 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


moze byc od masy, jezeli amsz tam luz na masie to moze byc to jak najbardziej


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
swiatla
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin