Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Rozgrzana - co raz słabsza...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Rozgrzana - co raz słabsza...
PostWysłany: Sob 1:08, 28 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Panowie, pomóżcie mi !
Dziś jade z qmplem, byłem dość daleko od domu i wracając (jakies 15km od domu) co raz słabszą miałem Jawke. Na trójce nie chciała wcale iść, musiałem jechac na dwójce i wkoncu na jedynce, aż wcale sie nie dało jechać i musiałem sie zatrzymać. Poczekalismy z 15min żeby odpoczęła i jakoś odpaliła na pierwszego i pojechałem normalnie, tylko po jakiś 2 km znowu na trojce mi muli, to stanąłem, luz wrzuciłem i gazuje lekko.
Z tłumika dochodził dziwny dźwięk, jakby był przytkany, taki metaliczny, cienki (tego nie jestem pewien czy jest czysty w srodku). Takie przerwy musielismy robic co 2-3km. Dodam, że głośno mi pierścienie dzwonią i jakby z silnika lub cylindra piszczenie na wolnych obrotach jest Hrm
Dajcie propozycje co zrobić Exclamation Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:26, 28 Lip 2007
Mikusiek15
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dziewki-Wieś Motosprzętów :D


TAż tak miałem.....Sad Dokładnie taki sam problem jak mój....Samo Się naprawiło :P Tylko nie do końca bo jak sie zagrzeje to tylko troszke sie słabsza robi...A to Piszczenie to tak jak by tłok bez oleju pracował ?Sad Identyczne problem miałem...:P Albo zaraz.....JA wtedy sprzęgło złożyłem bo na jednym segerku jechałem zajżyj do sprzęgła...Wink
Niebede robić nowego tematu ale co może być przyczyną jak sie silnik zagrzeje to niemam sprzęgła poprostu tak jak by wogule niewyregulowane byłlo ale dodam że już bardziej się podkręcić nieda


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:06, 28 Lip 2007
zaryjlb
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ok. Łukowa


Podejrzewam ze masz już słabe tarcze. Tez miałem tak.po paru chwilach jazdy samo się rozregulowywało. Wymieniłem tarcze i jest ok. A i żebys na regulatorze (śrubce) dał kontre bo tez będzie sie odkręcała


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:28, 28 Lip 2007
Trinixi
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kostrzyn/Sarbinowo
Płeć: Kobieta


Wojatas co do twojego problemu...

Nie weim na ile to ma do rzeczy do tego dźwięu z tłumika, ale może między gaźnikiem a króćcem masz za cienką uszczelkę? i jak ci sie nagrzeje cyclek to grzeje sie króciec i mieszanka nim dotrze do komory spalania to wyparowywuje??? dlatego tracić mocy może... a ten dźwięk... nie wiem co to może być


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:35, 28 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Ale nic z uszczelką nie grzebałem między króccem a gaźnikiem i było wszystko dobrze, więc to wykluczam!

Więc najpierw zobaczę do tłumika, czy nic tam nie ma. Czy jeszcze do czegos zajrzeć ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:27, 28 Lip 2007
buniek92
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1626
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lidzbark Welski


No do tłumika zajrzyj, a uszczelkę króciec-gaźnik najlepiej wymień. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:42, 28 Lip 2007
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Mój kumpel ma to samo z Mustangiem - na trójce w ogóle nie chciał ciągnąć, gdy pojechaliśmy w dwójkę na jego Jawce.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:12, 28 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Irzyk napisał:
Mój kumpel ma to samo z Mustangiem - na trójce w ogóle nie chciał ciągnąć, gdy pojechaliśmy w dwójkę na jego Jawce.

Rozwiązał ten problem Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:29, 28 Lip 2007
mateusz3im
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Może masz za wczesny zapłon i się nadmiernie grzeje, albo za mało oleju i się zaciera... ewentualnie świeca o złej ciepłocie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 18:35, 28 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Zapłonu nie ruszałem, mieszankę zawsze taką dawałem czyli 1:50 i było super, na świecy jednej NGK BP6HS jush długo jeżdżę i to na pewno nie przez nią Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 0:16, 29 Lip 2007
glencu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czernica/Rydułtowy


Lepiej odkręć głowice i zobacz co z cylindrem w środku, mi też piszczało dość głośno, okazało się że bez segera na sworzniu jeżdżę i sworzeń o cylinder tarł, miałem dwie dupne rysy na cylku i musiałem wymieniać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:24, 29 Lip 2007
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


najpierw zobacz czy za ostro sie nie grzeje
w jawce 1:50 to za mało,lej dobry olej ale conajmniej 1:40-45
może masz żle dotartą jawke i tlok ci puchnie(bardzo możliwe)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:29, 29 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


No jak troche pojeździłem i dotknąłem głowicy to była strasznie gorąca Hrm
Jak założyłem zestaw 60ccm to docierałem jakies 700km i lałem mieszankę jakieś 1:35 z olejem STIHL.

Problem rozwiązałem Exclamation
Dziś rozebrałem tłumik, wyjąłem dławik patrze, a tam 2 dziurki (od strony kolanka) w dławiku zatkane nagarem. Przeczyściłem tłumik, powypalałem wszystko, jeszcze po srodku tłumika (tego czego sie nie da wyjac) powiększyłem 2 dziury, złożyłem, uszczelniłem silikonem kolanko-tłumik i jest zajebiscie!
Chyba z 1km mi przybyło. Jest kosmiczny dźwięk i ładnie sie zbiera Jawka Exclamation
Nie myślałem, że wyczyszczenie tłumika tyle da... Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 11:17, 31 Lip 2007
freedy20
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5


miałem dokładnie to samo z tym tłumikiem powierciłem dławik bo był pozatykany i teraz moja jawka ma duzo wiecej mocy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Rozgrzana - co raz słabsza...
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin