Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Romet Ogar 200 Kolejny problem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Romet Ogar 200 Kolejny problem
PostWysłany: Pią 9:21, 01 Kwi 2011
OstatniYeti
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 25 Lut 2011
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wadowice
Płeć: Mężczyzna


Witam, ostatnim razem gdy miałem problem z motorkiem napisałem tutaj i mi pomogliście. Myślę, że teraz mi też pomożecie. Wczoraj gdy chciałem się przejechać, zapaliłem go wrzuciłem bieg i jadę. Przejechałem może 100 metrów a nawet mniej i zgasł. Popchałem go trochę i zapalił. Przejechał 20 metrów i znów zgasł. Okazało się, że zalało świecę. Przeczyściłem i znów to samo. Zapalam i po minucie gaśnie i zalany. Dodam, że zapłon jest dobrze ustawiony bo świecę wypala na kolor jasno brązowy (kawa z mlekiem). Wcześniej nie było takich problemów. Myślałem, że może paliwo nie dochodzi ale wyczyściłem kranik i dalej to samo. Wie ktoś czym to może być spowodowane? Z góry dzięki. Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:56, 01 Kwi 2011
Slawula9
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 802
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radłów
Płeć: Mężczyzna


Może zapłon się przestawił.Jaką masz iskrę? Może świeca padła.Że ci wypala świece na kawę z mlekiem to jeszcze nic nie znaczy.Może kondensator pada(raczej mało prawdopodobne).Poreguluj gaźnik jeszcze.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 12:45, 01 Kwi 2011
OstatniYeti
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 25 Lut 2011
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wadowice
Płeć: Mężczyzna


Zapłon moim zdaniem odpada. Romet przejechał ponad 3000 km i się zapłon nie przestawił a teraz miał by się przestawić? Dodam, że to się stało nagle gdy wróciłem do domu a zaraz po tym chciałem jeszcze się przejechać. Może to być spowodowane elektryką? Bo gdy wracałem do domu pierwszy raz to nie miałem świateł podłączonych - wszystkie kabelki w lampie były odłączone bo licznik wymieniałem. I potem nie wiedziałem dokładnie jak ma to być podłączone i podłączyłem ot tak i działają światła. A co do iskry to iskra jest taka, że by konia zabiłoSmile Kondensator wymieniony wczoraj więc też odpada. Teraz wygotuję gaźnik a potem wyreguluję i może to coś da.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Romet Ogar 200 Kolejny problem
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin