Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Psika z tlumika Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Psika z tlumika
PostWysłany: Śro 18:54, 04 Lip 2007
adrian
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Suwałki


Jawa nie chciała odpalić z kopa .Jadę se z górki na jedynce<odpalałem na pycha> aż tu nagle jak nie pizdnie z tłumika <psssssik!!!> co jest kurcze... pcham dalej coś zaczyna łapać i znowu pssik i tak ciągle czasem nawet wogle nie łapie i nie psika
PS. Iskierka jest malutka ciężko rozpoznać jaki kolor <nowa świeca także na starych próbowałem> to samo
HELP


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:58, 04 Lip 2007
Grochu
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Gorzyce k. Tarnobrzega


Według mnie (jak sie myle to mnie poprawcie)objawy wskazują na złe ustawienie zapłonu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:26, 04 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


ustaw przerywacz,wymień kondensator , ustaw zapłon


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:03, 04 Lip 2007
adrian
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Suwałki


Wymienię kondensator i zobaczę


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez adrian dnia Czw 12:14, 05 Lip 2007, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:44, 04 Lip 2007
bobek12
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 01 Cze 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: kępice


to nie moze byc kondensator bo jezeli byłby to on to motor odpalił by ale by sie zacinał Rolling Eyes Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:02, 04 Lip 2007
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


bobek12 napisał:
to nie moze byc kondensator bo jezeli byłby to on to motor odpalił by ale by sie zacinał Rolling Eyes Rolling Eyes


kurcze bobek ty masz takie pojęcie o jawkach jak moja teściowa...


to może być zapchany tłumik ... ale sorki że ci czas zmarnowałem jak to nie to ;/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:37, 04 Lip 2007
konczyflugahugaluga
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Białystok


na 100% regulacja zapłonu jak miałem źle ustawiony zpłon pchałem jak głupi i cagle coś psikałao raz z gaźnika raz z tłumika poprostu zapużne lub za wczesne zapalenie miesznki bedzie lekko otwarte okno wtedy spaliny pod ciśnieniem wydostają siei słyszymy pssik jeśli uda ci sie odpalić praca silnika bedzie nierówna i bedzie gasł silnik


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:14, 04 Lip 2007
szyszunia1514
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Duszniki


świeca może być winna


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:26, 04 Lip 2007
Ogarowiec
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 06 Maj 2007
Posty: 494
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5


to na 99% jest złe wyprzedzenie zaponu, miałem tak samo pchałem kopałem i nic, tylko strzxelał z tłumnika i gaźnika, ustawiłem zapłon(moj pierwszy raz) i zapalił od kopa i trzymał wolne obroty, które\ych wcześniej nie chciał utrzymać Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 10:14, 05 Lip 2007
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


z tym zapłonem na 90% pewnie masz coś zepsute bo faktycznie koledzy z forum uświadomili mi z kąd te piski ustaw zapłon idealnie a jak nie umiesz to ustaw go tak żeby wyprzedzenie zapłonu było maxymalne wtedy moze ci moto źle chodzić ale na 100% zapali ;p+


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 11:04, 05 Lip 2007
Polonez
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5


A czy jak zapłon jest kompletnie źle ustawiony, to styki przerywacza rozwierają się?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 11:33, 05 Lip 2007
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


Polonez napisał:
A czy jak zapłon jest kompletnie źle ustawiony, to styki przerywacza rozwierają się?


i tak i nie bo dobrze ustawiony zapłon to w pewnej częsci przerwa na przerywaczu ...ale twój problem polega na tym że musisz ustawić przerwe przez odkręcenie tej śróbki ustawienie przerwy i dokręcenie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:19, 05 Lip 2007
adrian
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Suwałki


Postaram się ustawić zapłon zgodnie ze wskazówkami z działu "Problemy rozwiązane" a jeśli nie poproszę kogoś kto sie na tym zna i mi ustawi.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez adrian dnia Nie 8:51, 08 Lip 2007, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 19:06, 05 Lip 2007
tony d
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 841
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WILAMOWICE


hmm to raczej cos z zapłonem moze bys zamała iskra i niespala mieszanki wkoncu nazbiera sie tego pradu i zrobi iskre i strzeli ale jak strzela to znaczy ze jak jest tłok na dole i w tedy sie iskra robi przy otwartym oknie.lub moze tez zalewac i zarzuca mieszanka swiece a ona niemoze przepalic lub poprostu masz przebicie na swiecy ja mam pare takich swiec ze iiskra jest jak głupia ale niepali motorek


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 8:53, 08 Lip 2007
adrian
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Suwałki


Thx wszystkim. Po ustawieniu zapłonu jawka za*****ala jak dzika świnia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Psika z tlumika
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin