Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Problem z wolnymi obrotami
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z wolnymi obrotami
PostWysłany: Śro 9:41, 18 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Witam mam problem z wolnymi obrotami w swoim ogarze 200.Wcześniej nie wkręcał sie na wysokie obroty ale gdzieś na forum przeczytałem żeby gaźnik wygotować w proszku do prania.No i tak zrobiłem.wysuszyłem go i przeczyściłem chodził lux na wysokich obrotach ale za to zaczął gasnąć na wolnych obrotach.Zmienialem dawke paliwa i nic.Przestawienie zapłonu tez nic nie dało.Nie wiem co to może być


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:57, 18 Kwi 2007
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


tam w gaźniku jest taka śrubka ze sprężyną spróbuj ją dokręcić i wtedy zobacz jeszcze zobacz czy linka gazu jest dobrze naciągnięta


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 10:14, 18 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Linka jest nowa.A z tą subką juz kombinowałem i jak ustawie obroty takie żeby nie gasł to jak sie jedzie i włączy sprzęgło to przez chwile az wyje z tych obrotów.Może to wina przepustnicy bo zauważyłem że jest troche zużyta, ale dziwne że dopiero po ugotowaniu gaźnika tak nagle zgubił wolne obroty.aha jeszcze zmieniałem dysze od wolnych obrotów i nic nie pomogło.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 10:44, 18 Kwi 2007
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


a gotowałeś w proszku? morze coś sie zatkało spróbuj go przedmuchać i zobacz na dysze czy nie zatkane


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:56, 18 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


gotowany był w proszku do koloru Smile próbowałem z innym gaźnikiem i to samo tyle że dusił sie na full gazu ale jak odginałem blaszkę w pływaku to i tak nic nie dawało.A może to przez to że nie mam oddławionego króćca???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:21, 18 Kwi 2007
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


nie to nie przez to ale jak go dusiło na full gazie to może dysze zatkane a iglice masz na którym rowku


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:05, 18 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Przedmuchiwałem dysze i gaźnik sprężonym powietrzem ale i to nic nie dało. iglice mam ustawioną na najmniejszą dawkę czyli na tym ostatnim rowku od góry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:31, 18 Kwi 2007
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


To wymień przepustnicę tak by nie było luzów i wtedy bierz się za regulację.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:14, 19 Kwi 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a na którym rowku masz iglice?? jaki masz kolor swiecy??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 11:53, 19 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Dobra sprawdze jeszcze z tą przepustnicą.A kolor elektroda swiecy ma taki kolor rdzawy a reszta jest czarna to raczej dobrze spala mieszanke.Aha jeszcze jak pochodzi troche na biegu jałowym to swieca jest cała czarna dopiero na wyższych obrotach podzczas jazdy, po wykręceniu swiecy jest rdzawa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:50, 19 Kwi 2007
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


na którym rowku masz iglice??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:13, 20 Kwi 2007
David_mac
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 18 Kwi 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


iglice mam ustawioną na najmniejszą dawkę czyli na tym pierwszym rowku od góry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:03, 20 Kwi 2007
karol282
HRC
HRC

 
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz (koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna


Zrób o rowek niżej i delikatnie podegnij blaszke w gaźniku do góry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z wolnymi obrotami
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin