Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Problem z ruszaniem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z ruszaniem
PostWysłany: Śro 19:38, 03 Kwi 2013
BluBleBla
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 13 Gru 2012
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem forum. Otóż mam problem z moją jawą mustang gdy ją odpalę (zapłon wyregulowany,gaźnik też) wbijam 1-wszy bieg i normalnie ruszam ale zamiast do przodu to ruszam do tyłu ;(
Nie wiem co z tym zrobić pomóżcie!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:42, 03 Kwi 2013
felix
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna


prawdopodobnie to zapłon (też to miałem) spróbuj odpalić na "pych" wtedy powinna jechać do przodu Mr. Green czeka cię ponowne ustawianie zapłonu....


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:56, 03 Kwi 2013
50g
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 10 Cze 2007
Posty: 1079
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna


Ustaw zapłon i przerwę na przerywaczu bo to nie jest to samo. Jak masz tak samo wszystko ustawiać to daj do kogoś kto potrafi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:58, 03 Kwi 2013
BluBleBla
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 13 Gru 2012
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Ale panowie zapłon bankowo dobrze ustawiony,bo ustawiał mi kolega , który dobrze się na tym zna. Przypomniało mi się, że dzieje się to nieraz.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez BluBleBla dnia Śro 20:03, 03 Kwi 2013, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:47, 03 Kwi 2013
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Nie ma takiej możliwości, żeby zapłon był dobrze ustawiony i zestaw jechał do tyłu, czyli pracował w drugą stronę.

Kolega mógł ustawić wyprzedzenie zapłonu na te 1,8mm, czy ile tam, ale nie przed GMP, tylko po. Zawsze przed ustawianiem zapłonu warto sprawdzić w którą stronę silnik się kręci, bo tak to właśnie takie hece są. Jeśli źle kręcił to i źle ustawił, a przez to źle pali, wszystko źle, proste. Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:17, 03 Kwi 2013
felix
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna


jednym słowem kolega źle Ci go ustawił (mi ustawiał mechanik z dużym doświadczeniem ale jawa na dal czasem jeździła do tyłu) poczytaj sobie o ustawianiu zapłonu i spróbuj zrobić to sam na spokojnie (według instrukcji) nie jest to takie trudne jak się wydaje
powodzenia


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:27, 03 Kwi 2013
BluBleBla
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 13 Gru 2012
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Próbowałem ustawiać zapłon, ale w praktyce jest trudniej ;/ a tak dokładnie to wyprzedzenie zapłonu sprawia problem ;(


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:42, 03 Kwi 2013
felix
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna


a to odgrywa główną role...jeżeli sam nie dasz rady to zaprowadź jawe do jakiegoś mechanika który zrobi to porządnie Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:01, 03 Kwi 2013
BluBleBla
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 13 Gru 2012
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Dobrze sam spróbuję to poprawić , a jak się nie uda to mechanik Wink
Dziękuję chłopaki za pomoc Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 15:23, 04 Kwi 2013
v max96
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 617
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wawa / cieszyn
Płeć: Mężczyzna


http://www.jawencja.fora.pl/tutoriale,30/ustawienie-zaplonu,1560.html <- jakby co Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z ruszaniem
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin