Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Problem z rozpołowieniem silnika!!! Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z rozpołowieniem silnika!!!
PostWysłany: Wto 16:45, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


Chcę rozpołowić silnik ale się nie da!!!Zdjąłem już wszystekie elementy trzymające( zębatke łańcucha, zębatke sprzęgła, itp.)z wyjątkiem jednej??? Nie wiem jak zdjąć magneto co poprodtu nie mogę rozpołowić silnika??? Jak zdjąć to magneto???próbowałem go wybić z drugiej strony ale nie che wyjść!!!Jak je zdjąć???POMOCY???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:54, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a zdjąłeś krzywke?? u mnie magneto zeszło bez oporów poprostu ściągnąłem je ręką i zapraszam do przeczytania postów w temacie rozpołowienie silnika. schematy silnika masz na stronie www.jawa50.cba.pl


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:00, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


a co to ta krzywka???Bo ja dopiero zaczynam przygodę z jawką


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:06, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


jak masz tą część gdzie są cewki to pobokach to po bokach są śruby musisz je odkrecić. a krzywka to jest taka czesc na koncu magneta w ktorą wkreca się śrube i to powinno dać się ściągnąć ręką lub śrubokrętem

na stronie http://www.jawa50.cba.pl/schematy.html jest schemat magneta 021.gif i tam masz pokazane wszystkie części. oczywiście żeby rozłożyć silnik nie musisz odkrecac cewek itp, lae musisz odkręcić śruby nr 11,15 i zdjąć krzywkę nr 9 na schemacie potem bez problemu powinieneś ściągnąć koło magnesowe nr 8


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez suamerk dnia Wto 17:13, 04 Lip 2006, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:10, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


zdjąłem krzywke ale magneto siedzi jak byk


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:16, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


którego elemntu nie możesz ściągnąć?? podaj numer ze schematu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:18, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


a morzesz podać link do schematu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:18, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


masz może GG to pogadamy???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:20, 04 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


nr 8 nie che mi zejść


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:25, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


nie pisz tyle postów masz przy poście po prawej edytuj i możesz dopisywać nowe rzeczy do starego postu, jak bedziesz tak dużo postów jeden po drugim pisał to dostaniesz ostrzeżenia. przeczytaj lekcje i regulamin forum. gg nie mam. a numer 8 powinien zejść bez kłopotu ja to ściągnąłem ręką bez wysiłku. może użyj samru wd40


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:30, 04 Lip 2006
-Witu-
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 29 Kwi 2006
Posty: 303
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Lubaczów


w magneto musisz wkrecic srube 13 długą przynajmniej jakies 4 cm i ją wkrecasz az magneto samo zejdzie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:32, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


a właśnie kompletnie o tym zapomniałem, tam się wkręca śrubę w magneto, ale ze mnie gamoń, śruba 13 tak jak napisał witu, a tak poza tym to jest to napisane w drugim temacie do którego Cię odsyłałem rozpołowienie silnika, wystarczyło przeczytać i miałbyś ściągnięte. Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:34, 04 Lip 2006
-Witu-
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 29 Kwi 2006
Posty: 303
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Lubaczów


Dokladnie. najlepiej przeczytaj caly tamten temat to rozpolowisz bez problemu :>


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:40, 04 Lip 2006
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


bo tam chyba poruszyliśmy wszystkie możliwe problemy Mr. Green i jakoś nam się udało rozpołowić silniki przez internet HEHEHEHE Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:43, 05 Lip 2006
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


sorry ale u mnie nie ma gwintu 13 u mnie tylko jest gwint taki co na nim sie trzymała krzywka!!! Jeżeli możesz to nadeślijcie jakieś fotki magneta bo chciałbym to zobaczyć albo link


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z rozpołowieniem silnika!!!
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin