Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Problem z prędkoscia (muł ogromny). Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z prędkoscia (muł ogromny).
PostWysłany: Pią 16:40, 02 Wrz 2011
tupamen
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starogard Gdański
Płeć: Mężczyzna


Witam. Mam pewien problem z moją jawka mianowicei od soboty jawak strasznie straciła no mocy. Gdy jeszcze nie było problemu jezdziła spokojnie 60 km/h a nawet 65km/h wszystko elegancko działało aż tu pewnego razu jadę a ona nie chce wziąć więcej niz 40 km/h nie wspominając a tym jak długo się wkręcała muł ogromny. Wiec po powrocie do domu przeczyściłem dysze wymieniłem filtr powietrza obejrzałem świece (wyglądała prawidłowo czekoladowy kolor) i zajrzałem jeszcze do przerywacza i go wyczyściłem lecz był on i tak czysty. Żaden z moich zabiegów nie naprawił tego. Zastanawiałem się nad zatarciem silnika ale jest to nie możliwe, gdyż zawsze była wlana odpowiednia ilość oleju do benzyny tak samo spuchniecie tłoku jest trochę niemożliwe gdyż każdy wie ze nie było u nas tak gorąca (piękne lato...) bynajmniej u mnie zęby mogło się tak stać z reszta nie robiłem tak dalekich tras zęby mógł spuchnąć co 10 km przystanek ... Będę bardzo wdzięczny za pomoc bo nie wiem zupełnie co jest grane a wiem ze tu mogę uzyskać odpowiedz na mój problem. Jeszcze jedna rzecz cały czas pali elegancko od pierwszego strzała trochę zastanawiające..
Z góry dziękuje.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez tupamen dnia Pią 16:42, 02 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 17:54, 02 Wrz 2011
zxcvqaz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Wrz 2011
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
Płeć: Mężczyzna


Jak od baka do gażnika jest wężyk to weś odkręc ta blaszke .
masz tam taką blaszke .
odgnij ją do góry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:46, 02 Wrz 2011
tupamen
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starogard Gdański
Płeć: Mężczyzna


jaką blaszkę trochę jaśniej??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:34, 02 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


chodzi o tą złotą blaszke co jest nad pływakiem. Chodzi o to żebyś żwiekszył poziom paliwa w komorze...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kondzio310 dnia Pią 20:36, 02 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:41, 02 Wrz 2011
Jaceq
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


jakby mial za mało paliwa reakcja na gaz byłaby błyskawiszna, a że jedzie 40 km/h to nie gaśnie na wolnych z powodu braku benzyny, a tak kolega pisze że muli


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:44, 02 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


odegnij i zobacz to możę być powód jak jedzie szybciej to potrzebuje więcej paliwa


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:49, 02 Wrz 2011
Jaceq
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


a jak pompujesz gaźnik mocno naciskasz na pływak? jezeli tak lepiej odkręć pokrywke od pływaka i zobacz czy pływak nie jest pogięty
Aha i zobacz jeszcze jak go bujniesz do tych 40 km/h to naciśnij pompowanie i napisz nam czy coś to pomaga - ja tez tak kiedys mialem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:10, 02 Wrz 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


ja miałem tak tez i miałem syf w komorze pywakowej i pływak sie nie ruszał


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:02, 02 Wrz 2011
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Nie baw się blaszką, skoro nalot na świecy masz odpowiedni. Lepiej sprawdź, czy zaworek iglicowy działa jak powinien (ten wkręcany w dekielek komory pływakowej), sprawdź, czy gaźnik i dysze nie są zasyfione, często tak bywa, że dysza główna się zapycha, tak cudnie działa fabryczny filtr w baku w Jawce... Przerywacz sprawdzałeś... Ale przerwa pomiędzy stykami przerywacza odpowiednia? Przy fabrycznym ustawieniu powinno być 0,4mm.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:20, 02 Wrz 2011
tupamen
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starogard Gdański
Płeć: Mężczyzna


Powiem tak zwiększać poziomu w komorze nie będę bo jak kolega napisał nalot na świecy jest dobry przerwa jest dobra a co do dysz to czyściłem wymieniłem nawet na inny zestaw cały czas to samo. Jeszcze ciekawe jest ze przy ruszanie lekko przerwie a i przy wrzuceniu na 2 pierwszy moment przerywa kaszle i przestaje świece z iskry na championa zmieniłem to samo. A i za każdym razem przed zapalaniem mojej jawki zalewam komorę pływakowa aż się "wylewa" czyli tam nic się nie blokuje. Naprawdę pomóżcie..


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:45, 02 Wrz 2011
kondzio310
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 30 Cze 2011
Posty: 671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ostrów wlkp.
Płeć: Mężczyzna


no to mu zmniejsz paliwo jak sie wylewa, ja moge cały czas mieć otwarty kranik i mi sie nie przeleje, Ale według mnie to jest problem gaźnika.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:53, 02 Wrz 2011
tupamen
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starogard Gdański
Płeć: Mężczyzna


Błąd źle zrozumiałeś podczas przelewania przed odpalaniem jak wciskam "guzik" to tak długo trzymam aż po ściankach komory trochę poleci to wszystko.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 9:02, 03 Wrz 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


muwisz ze ci kaszle ja miałem to w srode ze swoją jawką i to była wina kabelka od przerywacza bo sie odczepił i tez po tym nie było iskry na swiecy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 13:22, 03 Wrz 2011
tupamen
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starogard Gdański
Płeć: Mężczyzna


ale iskra jest dobra i pali od pierwszego a wszystkie kable sprawdzałem czy są po podłączane i są na swoim miejscu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:03, 03 Wrz 2011
lukasz9
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 620
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Solec Wlkp
Płeć: Mężczyzna


ale jak popompujesz to lepiej idzie czy nie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z prędkoscia (muł ogromny).
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin