Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » problem przy 55-60km...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
problem przy 55-60km...
PostWysłany: Pon 21:41, 02 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


witam was wszystkich po długiej mojej przerwie. a wiec mam problem z mustangiem. 1 cały gaz wszystko ok 2 wszystko ok wbije 3 do połowy gazu wszystko ok i przy 55-60km/h motorem rzuca do przodu i do tyłu.Wymieniałem świece,kondensator ustawiałem zapłon i przerwę na przerywaczu i nic. ustawiałem iglice ale nic nie daje. co jest ??? POMOCY !!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:45, 02 Lip 2007
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


ja pszypuszam że to może być zła dłougość łańcucha i dopiero to się odczuwa przy wiekszych prędkościach albo zębatki zdawcze wyjechane i coś przekskuje sprawdz to jeśli ci nie pomogłem to sorki że straciłeś przez moje podpowiedzi czas


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:10, 02 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


ej no nie przepraszaj po prostu chcesz pomóc Smile i za to ci dziękuje.Dziś kupiłem nową zębatkę 13z i nie jest krzywa tzn obydwie nie są krzywe a łańcuch idze prosto nic z nim nie jest koła chodzą lekko. co dalej ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:32, 02 Lip 2007
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


z tego co rozumiem motor ci się przerywa tak? hmm może być to wina nie dokręconej części np kondesatora też tak miałem nie wiedziałem co jest? aż tu nagle odkręcam dekiel i patrze śrubka od kondensatora się odkręciła dokręciłem i jawka cyka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:40, 02 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


ale jak na fula dokrece to nie ma iskry


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:32, 03 Lip 2007
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


to podkładki masz zrąbane.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 5:59, 03 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


podkładki duże kwadratowe w BDB stanie jak nowe


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 8:52, 03 Lip 2007
jawek
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 523
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: woj mazowieckie
Płeć: Mężczyzna


mi sie zdaje ze to gaznik, filt powietrza, moze dysze zapchane, moze sie plywak zacina, ja podobnie mialem ale na dwojce. Przedmuchalem filtr powietrza, przesunąlem go jak najdalej w przod, przedmuchalem dysze i caly gaznik, plukalem go jeszcze benzyną ze strzykawki, wyczyscilem komore plywakową, regulowalem blaszke
zobacz czy sie plywak nie zacina bo ja tak mialem ze na poczatku byl ok a po minucie jazdy albo i krucej moto zaczynalo przerywac, stanelem, patrze a tu kapie z krócca, odkrecal dekielek a plywak zeciety, wiec poszlifowalem tą iglice i boko plywaka i wyczyscilem komore(poskrobalem troche srobokretem ten osad na dole, nalalem benzyny i drkecilem iglice a potem ze strzykwki lalem do komory pod cisnieniem aby dokladnie wyplukac z osadu)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 11:58, 03 Lip 2007
Seweryn59
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 26 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: okolice Częstochowy


ja tak miałem okazała się to wina filra za dużo powietrza dostawała a za mało paliwa. I jeszcze może to być wina lekko przytkanego kranika bena poprostu nienadąrz spływać doo gaźnika


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:03, 03 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


to tak: gaźnik przeczyściłem dalej to samo,Filtr nie jest dziurawy guma dobrze siedzi na filtrze.Dysze czyste nie zatkane Dzisiaj jechalem 70km/h na 12z i bezproblemowo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:10, 03 Lip 2007
Luke16
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: woj. łódzkie


A może po prostu benzyny nie było albo już końcówka... ja tak mam że jak się benzyna kończy to zaczyna przerywać na trójce a na 1 i 2 jest ok...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:17, 03 Lip 2007
dido1214
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 520
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grodków
Płeć: Mężczyzna


teraz już mam 1/4 baku :P


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 10:32, 21 Lip 2007
Grzybu
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 27 Maj 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Klodawa


dokladnie to samo aktualnie dzieje sie z moja jawka.czyscilem kranik zmienilem filtr paliwa, patrzylem kondensator, czyscilem dysze ale dalej to samo...dzis wykrece gaznik i polukam. takie pytanie nie do tematu...jak mam przy magnecie na tych kabelkach troche oleju tzn ze walnal mi simering?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:42, 21 Lip 2007
karol282
HRC
HRC

 
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz (koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna


Ja miałem tak samo dido1214 i okazało sie że to problem regulqacji mieszanki p-p i uszczelki pod kruccem ssącym. Sprawdź to i powiedz czy coś dała regulacja.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
problem przy 55-60km...
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin