Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Pomóżcie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Pomóżcie
PostWysłany: Wto 17:02, 28 Lip 2009
ZIOMek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Witam. Jawka stała dwa tygodnie nie ruszana i po tym okresie wymieniłem kondensator bo miałem podejrzenie że już skończył swój żywot. Potem chciałem ją odpalić ale zauważyłem że straciłem iskre. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ZIOMek dnia Czw 20:43, 30 Lip 2009, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:52, 28 Lip 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Chciałeś go rozpalić i straciłeś iskrę. Lekarzem nie jestem więc ci nie pomogę, ale twojemu moto możliwe że tak. Sprawdź kable czy wszystkie się trzymają i ustaw przerwę na platynkach a i sprawdź na innej świecy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 13:55, 29 Lip 2009
ZIOMek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


świece już różne patrzyłem a tak apropo to co to są wogóle platynki (wiem że to głupie pytanie ale nie będe udawał że wiem) a i najlepiej jak byś dokładnie wytłumaczył (jestem mało pojętny)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:13, 29 Lip 2009
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


może nie podłączyłes jakiegoś kabelka?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:45, 29 Lip 2009
sherman2409
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


platynki wyglądają tak: http://gmoto.pl/s/produkty/images/2497.jpg
są przy środku aparatu zapłonowego. aparat zapłonowy to te wszystkie cewki które zobaczysz po ściągnięciu prawego dekla.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:21, 30 Lip 2009
lewy
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


a dokręciłeś na max śrubkę tą co łaczy 3 kable od kondensatora, taki czarny i czarwony(u mnie są takie kolory) ??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:27, 22 Wrz 2009
ZIOMek
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


otóż tego oto problemu to dziś podokręcałem na maksa śróbki i jakoś odpaliłem mój wechikół ale mam następny problem ponieważ nie wiem czy tak powinno być ale iskrzy mi na młoteczku i kowadełku i strzela w rure(to znaczy wiem że w rure nie powinno strelać). jak ktoś wie jak to naprawić to z góry dzięki


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ZIOMek dnia Wto 19:28, 22 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:32, 22 Wrz 2009
emilus143
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 226
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Panowie piszemy i mówimy platynka, nie platynki. Platynki to mamy w dwucylindrowcach bo mją dwa gary i wtedy mają platynki bo są dwie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:19, 22 Wrz 2009
Requiemm
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 423
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


emilus143 napisał:
Panowie piszemy i mówimy platynka, nie platynki. Platynki to mamy w dwucylindrowcach bo mją dwa gary i wtedy mają platynki bo są dwie.


Wydaje mi sie ze to nie jest Polonistyczne Forum. koniec OT

Ustaw zaplon na nowo.. wlasciwie nie duzo roboty, popros tate lub wujka o pomoc i napewno dasz sobie rade Wink Ewentualnie w komorze plywakowej odegnij blaszke w dol Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:45, 22 Wrz 2009
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


ZIOMek napisał:
otóż tego oto problemu to dziś podokręcałem na maksa śróbki i jakoś odpaliłem mój wechikuł ale mam następny problem ponieważ nie wiem czy tak powinno być ale iskrzy mi na młoteczku i kowadełku i strzela w rure(to znaczy wiem że w rure nie powinno strelać). jak ktoś wie jak to naprawić to z góry dzięki


Iskrzenie to raczej normalna sprawa.
A co do strzelania w rure to na pewno zapłon o tak http://www.jawencja.fora.pl/tutoriale,30/ustawienie-zaplonu,1560.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez michal_b17 dnia Wto 21:47, 22 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:46, 22 Wrz 2009
DawidStm
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


odegniecie blaszki nic nie da co to ma wpolnego z iskra ?? ustaw zaplon i zobacz czy cie walnie pradem jak dotniesz swiecy i kopniesz... jak cie walnie to znaczy ze jest cos nie teges z przerywaczem a jak cie nie walnie to..... niewiem ;D


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:55, 23 Wrz 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


Na przerywaczu będzie iskrzyć bo przepływa przez nie duży prąd i w chwili rozwarcia styków tworzy się łuk elektryczny. Jedynym sposobem wyeliminowania iskrzenia jest wyposażenie motoroweru w moduł zapłonowy, a to już są wysokie koszty.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rutkowski dnia Śro 9:56, 23 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:36, 23 Wrz 2009
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


przerywacz iskrzy ponieważ nie styka się równo młoteczek i kowadełkonajlepiej żeby na przerywaczu nie iskrzyło


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:29, 24 Wrz 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


Nie pisz bzdur, podstawy elektrotechniki się kłaniają


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 13:22, 24 Wrz 2009
dychul
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna


Możliwe, że ten kondensator, który włożyłeś jest także niesprawny. Myślę, że mogłeś zrobić jakieś zwarcie przy podłączaniu jego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pomóżcie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin