Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Pali i nie jedzie Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Pali i nie jedzie
PostWysłany: Śro 17:22, 15 Lip 2009
Arni1993
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Mam taki problem:
Moja jawa pali bez problemów na zimnym i ciepłym silniku. Jak ją odpalę i chcę gdzieś jechać to na początku ładnie chodzi ale po przejechaniu około 200 metrów zaczyna gasnąć na wysokich obrotach i trzeba jeździć na niskich.Sad
Silnik nie był rozkręcany od kilku ładnych lat. Ja mam ją od 3 lat i zawsze miałem z nią problem że nie chciała za bardzo śmigać. Pod górkę jechała około 30km/h a z górki około 55km/h. Confused
Prosiłbym o pomoc w obu przypadkach. z góry dzięki za pomoc. ;]


Ps. Te prędkości są podane na 3 biegu na maksymalnych obrotach. ;/


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Arni1993 dnia Śro 18:28, 15 Lip 2009, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:48, 15 Lip 2009
Alex_pl
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


może masz dyszę od wysokich obrotów zatkaną Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:03, 15 Lip 2009
50g
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 10 Cze 2007
Posty: 1079
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna


Może kondensator .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:23, 15 Lip 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Co do pierwszego problemu to możliwe że kondensator. Czy na postoju gdy dasz full gas to też przerywa? A co do drugiego problemu to będzie wina cylindra, tłoka i pierścieni lub zębatka 11 jest założona. Motorek ma siłę czy brakuje mu jej?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:33, 15 Lip 2009
Arni1993
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Zależy jak odpalę to jak dodam gazu na ful to ładnie chodzi. A jak jadę to tak jak napisałem przez około 200m jedzie a później przygasa ;/
Zapomniałem wcześniej dodać że jak ją zgaszę i odpalę od nowa to przez około 100m znowu jedzie jak należy. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:41, 15 Lip 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Naciśnij podczas jazdy zaworek iglicowy, ten od przelewania. Jeżeli będzie dobrze chodzić to daj jej większą dawkę paliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:14, 15 Lip 2009
Arni1993
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


A jak coś z tym kondensatorem to go trzeba wymienić czy jakoś przeczyścić??
Żeby zwiększyć dawkę paliwa to tą blaszkę podgiąć do góry czy na dół??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:50, 15 Lip 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Kondensator to jest rzecz jednorazowa, jeżeli się zużyje to trzeba wymienić. A żeby zwiększyć poziom paliwa w komorze pływakowej to trzeba podgiąć blaszkę do góry, choć nie jestem pewien. Podnieś też iglicę o jeden rowek do góry.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 7:19, 16 Lip 2009
ja
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


może masz przytkany kranik paliwa i paliwo zbyt wolno leci. ja tak miałem wyczyściłem kranik i śmiga


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 10:09, 16 Lip 2009
Arni1993
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


kranik czyściłem jakiś tydzień temu bo paliwo leciało po kropelce na jakieś 1,5 sekundy a teraz ze 2 kropelki na sekundę Smile. To powinno lecieć ciągłym strumieniem?? Jak tak to czy dysze z gaźnika i kranik też można wygotować w occie z wodą??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:58, 16 Lip 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Dysze i kranik kompresorem przedmuchaj, a paliwo powinno lecieć ciągłym strumykiem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:59, 17 Lip 2009
Cthulhu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


a jak zwiększasz dawkę w komorze pływakowej to blaszka w dół !


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 10:21, 18 Lip 2009
Arni1993
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Bo kranik przedmuchiwałem kompresorem i leci tak jak leci Crying or Very sad a jak blaszkę w dół to spróbuje;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 21:47, 18 Lip 2009
maniak
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


rozkręć kranik i wyczyść uszczelkę albo napraw bo może się rozwaliła...
a jak nie to nowy kup


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 8:46, 29 Lip 2009
skate1gb
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Golub-Dobrzyń
Płeć: Mężczyzna


Miałem to samo i wymieniłem śiwecę na Brisk chodzi jak ta lala Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pali i nie jedzie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin