Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Ogór nie odpala, po generalnym Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Ogór nie odpala, po generalnym
PostWysłany: Wto 18:06, 17 Lut 2009
oskar_nowicki
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Witam! To moj pierwszy post na tym forum Smile ale niestety niezbyt miły...A mianowicie mam problem - zrobilem generalny silnika : nowa korba wzmacniana, cylinder 60ccm podobno wzmacniany, tłok, łożyska firmy Slovakia, simmeringi, splanowałem głowice no i ogór nie chcial odpalić, ponieważ uciekało ciśnienie. Zrobilem na włosik no i pyrkał troszkę ale i tak wiecej sie nabiegałem jak najeździłem. Więc kupilem uszczelkę pod głowice i i tak nie pali...Iskra jest, Paliwo dostaje, zapłon jest, kierowca jest no a ogr jak nie chodził tak nie chodzi...
POMOCY !!!!!!!!!
z góry dzięki i pozdrawiam Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez oskar_nowicki dnia Wto 20:48, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:51, 17 Lut 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


Hmm...Jak jest zrobiony na świeżo to jest mu bardzo ciężko odpalić, wszystko nowie i stawia opór. Swojego na nowym cylindrze(zresztą też nowym korbowodzie i łożyskach do tego) musiałem baaardzo długo pchać, zanim zagadał, później chodził sobie na luzie. Jak pyrka to się nie zniechęcaj, pchaj dalej. Kiedyś powinien załapać pierwszy raz. A jak nie to spróbuj zapłon ustawić od nowa, może mu pomoże.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:36, 17 Lut 2009
oskar_nowicki
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


ok zrobie tak i zobaczymy, rozbiore jeszcze gaznik moze tam cos jest nie tak. Aha i dzieki za motywację Mr. Green Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:25, 18 Lut 2009
dobrazupa1
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


oj wiesz co pchaj dalaj co to za odpowiedz ??? musisz pszestawić iglice zeby wiecej benzyny dochodziło bo nigdy nie zapalisz pamiętaj ze masz wiekszy cylek i że our to stawia dość znaczny pszed dotarciem


Coś nie tak kolego? Podkreśliłem, o co mi chodzi. Kolega Piorko dużo bardziej pomaga swoją odpowiedzią niż Ty, ponadto jest z nami dłużej i pomógł większej ilości osób. Jeśli nie pasuje ci taka wypowiedź to siedź cicho. Piorko pomógł, podając własny przykład. Co się dzieje z tymi nowymi... /Buniek92


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:32, 18 Lut 2009
oskar_nowicki
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


no ok przestawić...Tylko do góry czy na dół??? Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:40, 18 Lut 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


ustaw tak żeby platynki otwierały się +/- 1,7mm przed górnym położeniem tłoka i iglica na 3 lub nawet 4 rowek licząc od góry

nie ma bata musi zapalić Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:08, 18 Lut 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


Zakładałeś ty kiedy nowy cylinder?? Razem z wałem i łożyskami?? WSZYSTKO MUSI SIĘ W JAKIMŚ STOPNIU DOTRZEĆ, AŻ SILNIK BĘDZIE W STANIE ZAPALIĆ Ja to robiłem i pierwszy raz jak zapalił to po 10 sekundach od razu zgasł, taki miał opór i kompresje. Dodatkowo pchałem go z 15 minut, we dwóch, z ojcem. Na kopnik palił dopiero po 5km. Doradziłem mu tak bo pisze że wszystko ma w najlepszym porządku. Do moich postów przestań się czepiać, popatrz lepiej na swoją ortografie i interpunkcje. I przestań nie mogęć bo z tego co widzę to nie masz pojęcia o temacie, i jeszcze zaprzeczasz sam sobie. Zwykłe nabijanie postów.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Piorko dnia Śro 19:11, 18 Lut 2009, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:03, 18 Lut 2009
dobrazupa1
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


owszem zakładałem i doświadczyłem tego samego ale nie miałem zamiaru pchać aż się dotrze tylko wolałem gaźnik ustawić moim zdaniem motor powinien się docierać podczas jazdy o własnych siłach a nie na popych i widzę że bardzo się rzucacie do nowych użytkowników a to nie jest miłe i co ty możesz wiedzieć 1,7 zapłon??? tyle jest w nieodblokowanym silniku a on jeśli już zauważyłeś ma tuningowany więc na bank jest również odblokowany a więc zakres powinien wynosić 1,8-2.0 mm i kto tu się zna więcej? 5 lat w jawce grzebałem a to że na tym forum jestem tydzień wcale nie znaczy ze się nie znam

edit: i już się lepiej czyta, kolego ortografia się kłania / rutkowski


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:19, 18 Lut 2009
misiak162
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 1076
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa


kolego moze i sie cos znasz. I w to nikt nie wątpi. Ale troche szacunku do uzytkowników o ile wiesz co to słowo znaczy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:25, 18 Lut 2009
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


Chłopaki uspokójcie sie ten temat jest po to żeby pomóc koledze a nie sie kłócić !!!
Ja osobiście popieram rady Piórka bo sam to wiem z własnego doświadczenia. Zrób tak jak radzi Piórko i napisz jakie są tego efekty.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:26, 18 Lut 2009
dobrazupa1
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna


szacunek prosze bardzo traktuje innych tak jak oni mnie kazdy jak do tąd na tym forum do mnie''sie rzucał'' (zachowywał z pogardą ,cwaniakował itd) sory za pisanie w tym temacie ale chyba chcecie poznac moją odpowidż


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:48, 18 Lut 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


kolego wyluzuj, nikt tu na ciebie nie naskakuje

a teraz koniec OT i wracamy do tematu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:35, 18 Lut 2009
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Oskarze a spróbuj na innej świecy ;] bo w pewnym stopniu to może być i jej wina.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:01, 19 Lut 2009
oskar_nowicki
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Panowie przestańcie sie klucić, bądźcie dorośli... Smile A więc tak zastosowałem sie do porad Piórka : ustawiłem ponownie zapłon, sąsiad tez kiedy zobaczył ze nie pali Smile, przesunąłem iglice no i dalej nic nawet nie zagada...Probowalem juz na trzech świecach i za kazdym razem to samo...Nie wiem juz co mam robic, trochę mi go żal zeby tak stal po remoncie i nie śmigał Sad no nie wiem drodzy Koledzy moze cos jeszcze wymyślicie Smile Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez oskar_nowicki dnia Czw 0:06, 19 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:07, 19 Lut 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


Gdy ja jawke po remoncie chciałem odpalić depnołem 3 razy i nic więc kolega który miał sporo starych motorów i JAWY powiedział ,że pchnąć ją i zapali zapaliła i po tem już na kopa paliła. Więc radze ci poustawiać wszystko i ją pchnąć. Zalecaj się do Piorka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ogór nie odpala, po generalnym
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin