Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Ogar 200 nie pali
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Ogar 200 nie pali
PostWysłany: Sob 10:11, 10 Sty 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


1. świeca czarna
2. świeca mokra
3. duża fioletowo niebieska iskra
4. paliwo dochodzi
5. kranik czysty
6. gaźnik czysty
7. lewego raczej nie ma prawa łapać bo niby skąd ale jak kopie na wkręconej świecy to w GMP słyszę takie Pssss czyli gdzieś ucieka
8. kable OK
9. Sprzęgło OK

kolega przycisnął złom co kupił ;p zapłon ustawiłem "na oko" generalnie tak jak ustawiałem w 100 innych motorów i nie jest idealnie ale powinien palić a przynajmniej pierdnąć a on zero odzewu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Godzik dnia Sob 10:12, 10 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:49, 10 Sty 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


jeszcze raz ustaw zapłon tym razem nie na oko tylko zmierz, styki przerywacza powinny się rozwierać 1,5~1,7 mm przed GMP


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:12, 10 Sty 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


no dziś ustawiałem dalej ten zapłon i musi być dobrze nie ma ***** we wsi :P


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:13, 10 Sty 2009
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Jak słyszysz jakieś syki to może kompresji nie ma. Sprawdz czy masz uszczelkę pod głowicą albo czy masz równo głowicę dokręconą. A jeszcze jak masz świece czarną i mokrą to może zalewa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:26, 10 Sty 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Moim zdaniem powinno robić "psss" bo musi gdzieś to ciśnienie uciekac bo inaczej by ci tłok zablokowało. Mi syczy i ja sie nie czepiam ani motor się nie czepia.
A motek i tak chodzi


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 9:26, 11 Sty 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


kurde to ciekawe czemu ta menda nie pali ;/ normalnie mam go dosyć ;p
jak go kumpel kupił to zapchał do sąsiada co tam naprawiają motory i auta ( servis mają) i oni sobie nie dali rady xD to do mnie przypchał :P muszę go zrobić bo kurde to już chodzi o honor


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 9:50, 11 Sty 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


A sprawdzałeś głowice?? Może uszczelka jest jakaś wybrakowana i dmucha...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:09, 11 Sty 2009
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Jak Jawki oryginalnie nie mają uszczelki pod głowicę!,ale spróbuj własną zrobić z puszki po piwie wstaw i zobacz czy to radło zaburknie...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:15, 11 Sty 2009
owen9305
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


zobacz cewke zapłonową. Ja tak miałem. Iskra była, ale nie chciał zapalić i ciągle świece zalewało


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:21, 11 Sty 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


no w sumie można sprawdzić cewki


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:53, 11 Sty 2009
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Kam@$ napisał:
Jak Jawki oryginalnie nie mają uszczelki pod głowicę!,ale spróbuj własną zrobić z puszki po piwie wstaw i zobacz czy to radło zaburknie...


Kam@$ jak by u mnie uszczelki nie było to by mi ogar nawet nie pierdnął. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:19, 11 Sty 2009
czarny125
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Złoczew


wydaje mi sie ze nie powinnno syczec moze gwint zerwany w glowicy lub gwint na szpilce zerwany.A sciagnij cylek i zobacz jak tam wyglada


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:59, 11 Sty 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


głowica OK cylinder wstawiłem na którym mi motorek palił i jeździł gwinty na szpilkach OK spróbuję jeszcze z tą uszczelką


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 18:38, 12 Sty 2009
owen9305
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


no spróbuj dorobić uszczelkę, może być z puszki po piwie albo miedziana


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:56, 12 Sty 2009
czarny125
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Złoczew


a dokrec kruciec moze daj troche sylikonu moze z tamtedy ucieka kompresja


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ogar 200 nie pali
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin