Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Odpala z pierwszego. ale nie jedzie do przodu ;/ Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Nie 20:53, 29 Mar 2009
krawiec_
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 02 Wrz 2007
Posty: 569
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Tak, kondensator musi ciasno siedzieć. Wkońcu obudowa robi za masę jeśli się nie mylę. Iskrzą ci platynki?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:58, 29 Mar 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


Jeśli kondensator jest luźny to zrób tak jak ja i odwierć nit bo jego zaklepanie mało, potem najlepiej jak byś miał narzynke i zrobił gwint oczywiście poświęć czas i wyciąg zapłon i go dokładnie wymyj. Można wszystkiego próbować a to tylko kondensator.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:58, 29 Mar 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


kozak677 napisał:
zroszony trochę mam kondensator, i możne trochę latać.

mógł by być powód to też tego powód ? ^^


człowieku pisz normalnie bo choćbym chciał Ci pomóc to nie pomogę jak ty piszesz jakieś bzdety bez sensu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:17, 29 Mar 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Iskrzą ci platynki? --- Nie.


Godzik. Sorki, nie wyspałem się i cały dzień na nogach Smile

Po prostu czy to możne być wina Umocowania kondensatora, ze odpala i nie chce jechać "Gaśnie". ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:23, 29 Mar 2009
buniek92
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1626
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lidzbark Welski


Tak, bo w mocowaniu kondensator ma masę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 14:27, 30 Mar 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


teoretycznie tak ale w praktyce powinien przerywać na wysokich tylko, kup nowy kondensator i świecę, zamocuj go solidnie i zobaczymy jak efekty


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 13:58, 01 Kwi 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Zapomniałem dodać ze kondensator mam nowy Smile. "ma jakieś dwa miesiące"

Ale i tak kupiłem drogi "Nowy" i nową świece bosch

nic nie pomogło Hrm, Kondensator siedzi Mocno...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 8:55, 02 Kwi 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


sprawdź izolację platynek, mozliwe że masz tam przebicie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:37, 04 Kwi 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Dziś pomogło i jawa jeździ nie przerywa i ma siły Smile

Ale nie moge jej odpalić z kopniaka... z pychu o pierwzego metra załapie Smile

czego to może być wina ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 9:53, 05 Kwi 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A silnik w jakim stanie masz, może dostaje za mało paliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:46, 05 Kwi 2009
Godzik
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 813
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń Nowy
Płeć: Mężczyzna


regulacja Jikova ;p i co tu dużo mówić xD


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Odpala z pierwszego. ale nie jedzie do przodu ;/
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 2 z 2  
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin