Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » NIe odpali. Wina mrozu?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
NIe odpali. Wina mrozu?
PostWysłany: Pią 20:06, 09 Sty 2009
Grzess1995
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 483
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Przysieki (kolo Jasła)
Płeć: Mężczyzna


Witam. Otuz dwa dni temu chcialem odpalic jawke by zrobic zdjecia do motywu na komorke. Najpierw odpalilem chwile pochodzila i zgasla drugi raz tak samo. potem kopalem kopalem i nic. Probowalem na pycha tak samo nic. Dzis tez sprobowalem ale dzis nawet ani razu na chwile nie odpalila.
A wiec rodzi sie takie pytanie. Czy to wina mrozu,poniewaz jawka stoi w tunelu na zime. Pomozcie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:18, 09 Sty 2009
mustang1980
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dęblin
Płeć: Mężczyzna


hmmm może za mało paliwa dostała?? sprawdź czy paliwo dochodzi do cylindra, czy jest iskra??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:29, 09 Sty 2009
Thom
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 415
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Mi kiedyś kiedy była zima tam pod kranikiem w tym czarnym zamarzła benzyna i się jeszcze pozatykało i nie chciał odpalic, a jak to wyczyściłem to od razu zaczął chodzić


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:06, 09 Sty 2009
lord-89
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 459
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rymanów Zdrój/ Kraków
Płeć: Mężczyzna


"dobrze" przelej, musi odpalić/ Jak przepalałem to 5 min na wolnych obrotach pyrkała, jedno małe kółko i na odstaw


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:34, 09 Sty 2009
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Wykręć świece przeczyść i przedmuchaj,wkręć i musi odpalić!.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:10, 09 Sty 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


nie ma ch** we wsi musi zagadać,
możliwe że wytrącił ci się mixol z benzyny i zalega na dnie baku
ewentualnie zła ciepłota świecy
moja jawa odpaliła na mrozie po 2 miesiącach postoju


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 9:12, 10 Sty 2009
Grzess1995
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 483
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Przysieki (kolo Jasła)
Płeć: Mężczyzna


hmm. Bede musial sprawdzic lecz dzis nie dam rady, a paliwo mi nie zamarzlo a wogole nie slyszalem zeby benzyna mogla zamarznac xD (ciekawe) jak mowil rutkowski to sprobuje wymieszac w baku paliwo jesli to sie stalo;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 10:33, 10 Sty 2009
mieszkofryc
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Jarosław
Płeć: Mężczyzna


Ja sądzę że jest jak myślę, a więc. Wymieszaj jeszcze raz paliwo, bądź kup nowe i wymieszaj ale nie z mixolem bo to jest ścierwo! tylko z olejem STIHL HP dostępne są w Orlenie. Wyczyść dysze i ostojnik w kraniku (taka czarna nakrętka pod kranikiem). Sprawdź czy leci dobrze benia z kranika. Do tego sprawdź świecę, ewentualnie wyczyść z nagaru i sprawdź przerwę na elektrodzie (od 0,4 do 0,5 mm). Jeszce jedno sprawdź przerywacz bo mogła ci się wilgoć dostać, Ja tak miałem i po 20 metrach zgasła mi oraz nie chciała zapalić, a na zapych jak by chciala a nie mogła.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:10, 10 Sty 2009
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


Moim zdaniem to wina swiecy. Albo wyczyść albo daj nową bo to 1 co powinieneś zrobić a nie odrazu wszystko sprawdzać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 23:51, 10 Sty 2009
Grzess1995
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 483
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Przysieki (kolo Jasła)
Płeć: Mężczyzna


swiece mam nowa a dopiero godzine temu wrocilem z koledy z ksiedzem a wiec nie mialem jak sprawdzic bo od rana mnie w domu nie bylo a iwec moze jutro sprawdze. xD


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 23:03, 24 Sty 2009
DareczekSz
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Długie (koło Sanoka)
Płeć: Mężczyzna


posłuchaj...
1.Wprowadź "jawencje" do jakiegoś pomieszczenia gdzie jest jakiś piecyk (oczywiście w garażu). Zapal w nim i tak na godzine zostaw go ale nie za blisko pieca żeby żadna iskra nie wskoczyła do benzyny;
2. Napewno po zimie masz na gaźniku zmieszany brud z kroplami benzyny... Powyczyszczaj wszystko na "gans git" śróbokrętem owiniętym w jakąś szmatke;
3. Odkręć komore pływaka, na wieczku weź poruszaj tym takim bolcem i blaszką(sorry ale niewiem jak sie to dokładnie nazywa), wyciąg pływak i wyczyść całą komore. Załórz z powrotem tak jak było;
4. Koniecznie daj nową świece bo stara została napewno strasznie zmrożona;
5. Wylej starą benzyne bo przez mrozy mogła sie "zciąć" ale to nie jest powiedziane że napewno, popodciągaj przyciskiem "nitro" paliwo do gaźnika;
6. Kopej, powinnien chodzić.

Ja miałem to samo i właśnie wczoraj wszystko zrobiłem tak jak Ci napisałem. Jawka zaczęła dygać jak przedtem:)Smile

Życze Ci żebyś po tych wskazówkach doprowadził Jawke do najlepszego porządku:)Smile POZDRAWIAM SERDECZNIE


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:34, 31 Sty 2009
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


mi nie chciał zaplaić silnik na mrozie i winą był tylko i wyłącznie mróz. jak się na chwilę ociepliło do 5 stopni to silnik zapalił. nawet dosyć nowoczesne silniki 2t nie zapalają na mrozie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:28, 31 Sty 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


dziwne moja jawka zawsze pali czy ciepło czy zimno zawsze odpalała od jednego strzała góra za drugim,


nie jestem pewny ale trudności z odpalaniem mogą mieć związek z kondensatorem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 20:36, 31 Sty 2009
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Związek z odpalaniem może być powiązany ze stanem świecy i jej ciepłoty,okablowania,platynek i ich regulacji,przerwą pomiędzy cewką N/N a magnetem (mniejsza wydajność prądowa) i jakże kondensatora który filtruje prąd nie powodując iskrzenia na platynkach choć i tak nic on nie da jeśli platynki są w złym stanie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
NIe odpali. Wina mrozu?
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin