Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » nie odpala
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
nie odpala
PostWysłany: Nie 17:12, 01 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


witam mam taki problem ze kupiłem jawę 50 ona nie działała wruciłem do domu i spuściłem paliwo z baku bo gostek za dużo oleju do benzyny wlał zmieniłem świece w komorze pływakowej blaszek dogiąłem kawałek i odpaliła jeździłem później wstawiłem do garażu i za 2 godziny wogule nie chciała odpalić przeczyściłem cały gaźnik i nie odpala pozuzcie to muj 1 motorower


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:34, 01 Lis 2009
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


A zakręciłeś kranik po skończonej jeździe? Wykręć świecę i napisz jakiego jest koloru, sprawdź czy jest iskra bo czasem lubi zanikać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:44, 01 Lis 2009
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


A może ale to tylko może zapłon sie przestawił


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:13, 01 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


nie wiem czy to ma jakis zwionzek ale troche przecieka mi ta rurka od benzyny i jak wruciłem te kabelki były w benzynie co idą do silnika


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez adrianus dnia Nie 22:29, 01 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:14, 02 Lis 2009
Thom
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 415
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


A jak regulowałeś tą blaszkę to może ci się pływak zawiesił i jak odpaliłeś to jeździł, jak go wyłączyłeś to już nie odpalił bo był zalany. Odkręć ten dekielek od pływaka i zobacz czy się nie zablokował.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:12, 02 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


od kiedy tom blaszke zrobiłem to kilka razy mi zgasł i odpalał ale był ciepły silnik i cała swieca goronca


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:10, 02 Lis 2009
Thom
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 415
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


No, a co z Iskrą?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:49, 02 Lis 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


konkretniej jakiego koloru jest iskra Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:55, 03 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


jak jakiego koloru no normalna iskra biała


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:05, 04 Lis 2009
Szymon93
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żory
Płeć: Mężczyzna


Ale nie chodzi o kolor świecy tylko o kolor iskry jaki ona daje xD Musi być ona niebieska a świeca wypalona na brązowo(tam gdzie są elektrody Wink ). Proponuje Ci też zajrzeć do słownika albo używać Mozilli/ Google chrome bo błędy straszne robisz. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:28, 04 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


dzisiaj kupiłem swiece w sklepie jawki 50


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:31, 04 Lis 2009
Thom
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 415
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


no to teraz ja zamontuj powinna miec chyba niebieski kolor i powinno być słchac takie delikatne pstrykanie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:14, 04 Lis 2009
adrianus
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


odpalił


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:51, 04 Lis 2009
Thom
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 415
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


i co po tej wymianie tej świecy??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
nie odpala
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin