Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » NIE DZIAŁA!!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
NIE DZIAŁA!!!
PostWysłany: Czw 21:10, 24 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


Witam. Mam naprawde poważny problem: Jak świeca jest suchutka to iskra jest ładna fioletowa a wystarczy że puszcze na nią 1 kroplę beny i iskry brak!!! A i dodam jeszcze że kondensator i cewkę W/N mam na 100% dobre bo sprawdzane w innej Jawce.CO TO MOŻE BYC?!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:40, 24 Lip 2008
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


jakom masz swiece Question

jeśli masz polską iskre to od razu ja wymień
mam znajomego co prowadzi sklep z cześciami i powiedział że jak zamówił 200 sztuk iskry to 90% wruciło do niego z reklamacji Exclamation
z powodu utraty iskry Exclamation


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rutkowski dnia Czw 21:43, 24 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:54, 24 Lip 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Iskry tak mają bo jak się kupi nówkę to trza takową wypalić nad palnikiem lub ogniem.
Polecam Bosch lub NGK,O ciepłocie świecy zajrzyj do działu Porady/Jaka Świeca? Dlaczego taka a nie inna...?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:04, 24 Lip 2008
Szymon93
Uzależniony od forum
Uzależniony od forum

 
Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żory
Płeć: Mężczyzna


rutkowski napisał:
jakom masz swiece Question

jeśli masz polską iskre to od razu ja wymień
mam znajomego co prowadzi sklep z cześciami i powiedział że jak zamówił 200 sztuk iskry to 90% wruciło do niego z reklamacji Exclamation
z powodu utraty iskry Exclamation


Ja się jeszcze nie spotkałem z taką polską Iskrą, która by mi sie zaraz zepsuła a od początku jeżdżę na iskrach... A co do tematu to chyba normalne, że jak dasz krople benzyny między elektrody świecy to nie będzie iskry. Przynajmniej u mnie tak jest Wink Zrób tak jak koledzy powiedzieli albo zastosuj taką jaką masz ale o innej ciepłocie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:54, 24 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


Swiec jak już kiedyś pisałem mam około 20 sztuk próbowałem na wszystkich i nic! Świece były firm NGK, Bosch, Iskra ciepłot iskier miałem od f50 do f95 i nic a bosche i NGK to nie wiem jaka ciepłota.

EDIT:Szymon93 napisał:A co do tematu to chyba normalne, że jak dasz krople benzyny między elektrody świecy to nie będzie iskry.

To czemu nie odpala komprecha jest na 100% bo mam nowe pierscienie i tłok.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez tom cio dnia Czw 22:56, 24 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 0:52, 25 Lip 2008
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


to moze za duza kompresja w stosunku do mocy iskry?? moze byc zle wyregulowany gaznik i albo zalewa swiece albo podaje za mało paliwa!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:32, 26 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


A czego może byc to powodem ten brak iskry w stosunku do kompresji??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 13:32, 26 Lip 2008
suamerk
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WARSZAWA


bywa tak ze jak jest za duza kompresja a iskra mimo ze wyglada dobrze to jest słaba i kompresja ją poprostu zdmuchuje


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 13:55, 26 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


To może cewka zapłonowa jest za słaba bo w/n jest dobra.Jak myślicie?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:01, 26 Lip 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Zobacz czy ci się kable na przerywaczu nie poluzowały.

Co do cewki W/N sprawdź nią czy działa wyciągnij z jawki i dalej leć wg tego Tutoriala:
http://www.jawencja.fora.pl/tutoriale,30/sprawdzanie-cewki-w-n-na-chlopski-rozum,5475.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez karol53 dnia Sob 14:04, 26 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:08, 26 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


Kable na przerywaczy są dokręcone a ten sposób co podałeś sprawdzałem i działała i w innej Jawce też działała.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:06, 26 Lip 2008
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


A kabel W/N?,jeśli jest ok to zamień się na chwilę z kimś cewką zapłonową (N/N) i zobacz czy działa.

Ps. gdy będziesz podmieniał cewki tzn. odkręcał ze statora pamiętaj by je odkręcać gdy stator masz wyciągnięty z silnika wtedy jak odkręcisz cewkę i wsadzisz tą drugą wkręć lekko te śruby i dopchnij cewkę do zewnętrznej strony statora i skręcaj wtedy nie będziesz miał jaj że ci magneto o cewkę trze,miałem dwa takie przypadki było to powodem nie odpalenia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 8:49, 30 Lip 2008
tom cio
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radzyń Chełmiński
Płeć: Mężczyzna


A więc tak:dawkę zmniejszałem i zwiększałem i nic! Próbowałem również podlac mieszanki pod świecę bezpośrednio i ani pyrknie totalne ZERO!

EDIT: Cewki nie podmieniałem ale w najbliższym czasie sprawdzę.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez tom cio dnia Śro 8:50, 30 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
NIE DZIAŁA!!!
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin