Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » na każdym biegu muli i słabnie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
na każdym biegu muli i słabnie
PostWysłany: Czw 11:49, 19 Lip 2012
Kenez
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Sanoka
Płeć: Mężczyzna


Witam! Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem z jawką, a mianowicie:
pali od strzała i na wolnych obrotach pięknie działa ale gdy wrzucę bieg nieważne jaki, to motor pojedzie tylko na minimalnym gazie a jak dodam gazu to odrazu ją muli i słabnie. Dodam że jawke mam na dotarciu.
PROSZĘ O POMOC!!!

poprawiona nazwa tematu. zapoznaj się z regulaminem http://www.jawencja.fora.pl/regulamin,1/regulamin,4.html //vmax96


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 11:55, 19 Lip 2012
Cthulhu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Co w nim wymieniałeś?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:13, 19 Lip 2012
Kenez
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Sanoka
Płeć: Mężczyzna


wymieniłem cylinder, tłok i pierścienie:)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 13:20, 19 Lip 2012
misiak162
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 1076
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa


A zapłon i gaźńik? Gdy wymieniasz cały zestaw zasze sprawdzaj ustawienie zapłonu po robocie, jak i platynki... Bo to różnie z tym bywa. Gaźnik wyczysc i ustaw.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 14:44, 19 Lip 2012
Cthulhu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


A na luzie wchodzi dobrze na obroty? Pewnie gaźnik przytkany ;p


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 14:46, 19 Lip 2012
Kenez
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Sanoka
Płeć: Mężczyzna


gaźnik czyściłem już 2 razy i nic nie pomogło. Przed wymianą zestawu jawka była zamulona ale gdy trzymałem ją na wysokich obrotach to jechała 60, gorzej było na wolnych bo nie chciała się zbierać. A po wymianie na luzie ładnie działa a gdy wrzucę 1 to jedzie na minimum gazu tak samo jest na pozostałych biegach. Brat mi mówi że to tak wygląda jak by było za dużo powietrza. Na komarkach się trochę znam ale na jawkach nie bardzo.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kenez dnia Czw 14:48, 19 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 15:29, 19 Lip 2012
Cthulhu
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


A zapłon ustawiłeś dobrze?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 20:29, 19 Lip 2012
Kenez
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Sanoka
Płeć: Mężczyzna


Tato mówi że zapłon jest dobrze ustawiony


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kenez dnia Sob 14:43, 21 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 18:07, 21 Lip 2012
piotr0806
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Gnojnik, Małopolska
Płeć: Mężczyzna


Obejrzyj świece. Zagrzej silnik i sprawdź czy będzie mokra. Miałem taki sam problem bo mi zalewało świece.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 2:11, 22 Lip 2012
Slawula9
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 802
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radłów
Płeć: Mężczyzna


Że Tata mówi że dobrze ustawiony zapłon to jeszcze o niczym nie świadczy.Sprawdź dla świętego spokoju bo po zmianie cylindra mogło się zmienić wyprzedzenie.Taki urok współczesnych części ;)Jak nie to, to doszukuj się lewego powietrza.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:04, 25 Lip 2012
Kenez
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Sanoka
Płeć: Mężczyzna


Problem rozwiązany. To był filterek paliwa więc go wyczyściłem ale to nic nie dało, to go wyrzuciłem i założyłem sam wężyk i teraz idzie jak przecinak. Dzięki chłopaki za fatygę. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:25, 25 Lip 2012
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


Dokładnie, miałem to pisać jak przeczytałem pierwszego posta, ja jestem uczulony na te filterki bo kiedyś kilka dni się męczyłem z jawką, a ile razy z ogarem i okazywało się że to wina filterka, Zawsze jak sie wam tak dzieje to wywalcie filterek i zobaczcie czy pomogło, jak nie to dopiero wtedy kombinujcie i regulujcie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
na każdym biegu muli i słabnie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin