Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Muli sie pomocy!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Muli sie pomocy!
PostWysłany: Pon 22:26, 15 Sty 2007
maciej333
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 15 Sty 2007
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Mam problem z jawką. Na postoju po przygazowaniu jest normalnie nabiera obrotów ,ale na jedynce jedzie sie normalnie na dwójce normalnie a na trójce nie można jej przygazować ani przyspieszyć bo sie muli nie wiem co jest pomocy!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:48, 15 Sty 2007
igla1992
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Zapłon chyba! Wczysc gaznika ustaw zapłon Smile Moze masz cylka do szlifu?? albo zle złozyłes skrzynie biegów mam ten sam problem i jutro rozpoławianie silnika:)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 1:25, 16 Sty 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Sprawdź na jaki kolor Ci okopca elektrodę świecy Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:39, 16 Sty 2007
szalla89
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice


Miałem podobny problem , u mnie znikną po wymianie pierscieni.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:10, 17 Sty 2007
puzon89
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Tryb.


A zmieniałeś może cylinder, tłok i pierścienie Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:02, 17 Sty 2007
jaro122
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 162
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: śląsk-tychy-czułów


to jeżdzij tylko na dwójce


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:28, 18 Sty 2007
szyszunia1514
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Duszniki


kranik wyczyść, też tak miałem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 13:01, 18 Sty 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


jaro122 napisał:
to jeżdzij tylko na dwójce

I po co taki post QuestionExclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 19:08, 27 Sty 2007
ufok
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 16 Gru 2006
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


wojtas91 napisał:
jaro122 napisał:
to jeżdzij tylko na dwójce

I po co taki post QuestionExclamation

masz racje wojatas Cool ale to trochę zwałowe Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 16:20, 28 Sty 2007
szary841
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


A ja bym zaczął od prostych rzeczy typu-
sprawdziłbym najpierw filtr powietrza a dodkładniej mówiąc w tych jawoskich filtrach są dwie dziury przez które wpada powietrze u mnie jest jedna zatkana więc spróbuj zatkać tż a jak masz tak to na odrwót próbuj odetkać Smile
Gdyby to nie pomogło to sprawdziłbym świecę czy nie jest zalana i na jaki kolorek ją okopca.
Może paliwa za mało dostaje- blaszka za bardzodo dołu odgięta a na trójce więcej pewnie bierze pakliwa i może wtedy mu brakuje i sie muli?
Jesli to nie pomoże to wtedy zapłon.
Ja tak miałem przy moejj jawce też że zbierałem go na maxa na 2 a potem dawałem mu 3 i jechac sie nie dało. Włożyłem do innej ramy silnik i inyn filter tam był i było oki. Więc stawiam na filtr powietrza.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:10, 28 Sty 2007
seger
Mega Gaduła
Mega Gaduła

 
Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Świdnik - ojczyzna WSK :)


filtr przemyj, sprawdź ustawienie zapłonu, świecę ja śmigam w ogarczu na iskra 95 lub częsciej na ngk zimnej i jest zawsze git Smile poza tym sprawdź czy nie zasysa lewego powietrza czyli połączenie wszystkie przejrzyj miejsca połączeń załóż filtr. kompresję i ustaw od nowa gaźnik. posłuchaj sie mnie od małego siedze w motorach i wiem co im dolega Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:47, 29 Sty 2007
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


Nie widzę sensu dalej pisać w tym temacie bo autor nawet tu nie zagląda i nie napisze czy może do jakiejś z tych porad się zastosował, czy może ona coś dała itp. Evil or Very Mad


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Muli sie pomocy!
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin