Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » jawka 50 .20p Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
jawka 50 .20p
PostWysłany: Wto 22:27, 27 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


czesc mysle ze bende zadowolany z waszej strony szybko załozyłem konto no i .mam pytanie jak odpale moja jawke 50 20 p i chce wrzucić 1 bieg puszczam sprzegło i chrampoli wydaje odgłos niechce poprostu ciagnac wiec zgasze i zapale ponownie i czasem jest to samo a czasem wezne ręką za kopniak lekko porusze jak bym palił i jak zapale jest juz ok Wejdzie bieg i Zauwazyłem ze jak chałasuje jak 1 bieg włoze to tak łanicuch sie trzesie ale to chyba niema nic wspulnego pomocy niemam pomysłu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 10:23, 28 Sty 2015
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Może i jest tu ktoś zadowolony, nie wiem. Fakt, zawsze to nowy uzytkownik.

Czytałem dwa razy ten Twój post i jak nie wiedziałem, tak dalej nie wiem o co Ci się rozchodzi.

Bende, bende, jak Tommy Lee Jones w ściganym? BĘDĘ! I poczytaj co to są błędy interpunkcyjne, albo w ogóle co to jest sama interpunkcja.

Pomijając tą interpunkcję, to i tak to jest opisany w tak chaotyczny sposób, że ciężko połapać się, o co tak naprawdę rozchodzi się, jak chcesz uzyskać pomoc, to stwórz podstawy, żeby było w czym pomagać... Bo nikt tu nie jest wróżbitą Maciejem, który spojrzy w fusy i już wie dlaczego Jawka jedzie 45, a nie 55km/h - bo śrubka od mocowania siedzenia jest luźna...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:19, 28 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


chodzi mi oto jak wkładam pierwszy bieg to nie chce jechać tylko hałasuje jak jeszcze raz zapale to czasem wejdzie 1 bieg i normalnie chodzi a czasem się nie uda


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:23, 28 Sty 2015
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Uparty jesteś. Ale wszystko ma swoją wytrzymałość.

Czyli co, czasami nie chce ci wskoczyć pierwszy bieg i wtedy hałasuje, tak? Czy jakieś tryby rzępolą w silniku? Już chyba lepiej by było jakbyś nagrał jakiś film... A sprzęgło działa dobrze?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:20, 28 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


tak mam filmik ale nie mogę dodać bo wyskakuje ze po 24h dopiero mogę


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:37, 28 Sty 2015
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


No to czekaj jak na zbawienie...

EDIT: Mało zdolny jesteś, można było mi na pw podesłać link. Na innym forum znalazłem: https://www.youtube.com/watch?v=_PC6YMSddjY&feature=youtu.be .

I tak jak tam pisałem, tak tutaj napiszę - no to co, automat padnięty, silnik do rozbiórki? Albo luźne śruby od automatu.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Irzyk dnia Śro 17:44, 28 Sty 2015, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:07, 28 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


jak by automat był padnięty to raczej bym nie mógł 2.3 biega włożyć


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:19, 28 Sty 2015
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


No skoro tak uważasz to pewnie tak jest.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:36, 28 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Irzyk a powiedz mi jeszcze (koła zębate do skrzyni z18z20) czy te koła zębate jest sens wymieniać na większą ilość zębów ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:46, 28 Sty 2015
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Heheh. Nie sądzę, aby te koła zębate były elementem wymiennym w sensie tuningu silnika.

Prędzej pobawić się ilością zębów zębatki zdawczej.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:25, 28 Sty 2015
Grzegorz
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


aha dzięki za odp. pomyślałem ze może będzie miał więcej mocy lub prędkość ,a zdawczą mam 12z


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:53, 29 Sty 2015
daniel_lisek
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jestem z Polski...
Płeć: Mężczyzna


Może zacznij od sprzęgła tam nie powinno być żadnej sprężyny! od tego masz sprężyny na sprzęgle Dokładniej po prawe stronie tam gdzie jest koniec linki


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:31, 30 Sty 2015
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


Co? Przecież linka sprzęgła sklada się ze sprężyny na końcu pancerza przy karterze!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:25, 01 Lut 2015
daniel_lisek
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jestem z Polski...
Płeć: Mężczyzna


Joker napisał:
Co? Przecież linka sprzęgła sklada się ze sprężyny na końcu pancerza przy karterze!

Jak ja miałem jawkę to była tam sprężyna duża jagby nie do tego.. kupiłem linkę sprzęgła i tam była mała chhuda sprężyna przez którą nie dociskało sięsprzęgło do końca. Jak masz popychacze dobrze itp to tam nie powinno nie być sprężyny. Ja ją zdjąłem i było GIT


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:23, 01 Lut 2015
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


Tak powinna wyglądać linka sprzęgła do Jawki, sprężyna zaznaczona na czerwono znajduje się przy karterze, nawet przy prawidłowo ustawionych popychaczach. Znajduję się to pod takim czarnym dekielkiem.
http://zapodaj.net/7dde7722703cf.jpg.html
http://zapodaj.net/d401e78e21be0.jpg.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Joker dnia Nie 19:24, 01 Lut 2015, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
jawka 50 .20p
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin