Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » jawa 50 straciła moc
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
jawa 50 straciła moc
PostWysłany: Nie 12:58, 16 Mar 2014
bora98
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 16 Mar 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Równe (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna


Na poprzednich wakacjach zrobiłem remont jawki tzn : nowe sprzęgło , szlif , wał , i wiele innych dupereli. Jawka jeździła bezawaryjnie do pewnego czasu. Po pewnym czasie motor leekko stracił moc problemem okazał się zapłon. Poprawiłem go i jawa znów wróciła do formy. Oczywiście była ona na dotarciu więc zbytnio jej nie pałowałem . Kiedyś pojechałem w troszkę dłuższą trasę silnik był z deka gorący po małej przerwie motor odpalał i gasł lub wgl nie odpalał . Po ściągnięciu jej do domu na drugi dzień odpaliła normalnie lecz gdy przyszło do jazdy była ona tak słaba, że nie dało się wgl jechać. Wiele razy przestawiałem zapłon i wgl ale to nic nie dało. I tak jest do dziś dzień i dalej rozkminiam co to może być. Proszę o pomoc Sad


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:44, 16 Mar 2014
Stachu.G
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 284
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna


Co z kompresją? Wkręca się normalnie, na biegu jałowym?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:17, 16 Mar 2014
bora98
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 16 Mar 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Równe (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna


Na biegu jałowym wkręca się normalnie , ale jak dam tak szybciej gazu do końca to tak muli jakby ją zalewało. No kompresja niby nigdzie nie ucieka.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:12, 16 Mar 2014
Stachu.G
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 284
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna


Zainteresował bym sie kondensatorem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 18:37, 17 Mar 2014
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Tłumik nie jest zapchany? Wyczyść go.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:58, 21 Mar 2014
didson15
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


ściąg cylinder i zobacz czy wszystko jest ok, może się sprzęgło odkręciło, ale skoro gasł to chyba odpada, a jak wygląda świeca?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:59, 23 Mar 2014
mark
Początkujacy
Początkujacy

 
Dołączył: 03 Mar 2014
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


Nie wydaje mi się, że kondensator może być przyczyną. Skoro ma iskrę i chodzi na jałowym to jest ok. Ja bym wyregulował gaźnik. Zobacz w komorze pływaka czy blaszka od zaworka nie jest za mocno odgięta i nie podaje za dużo paliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
jawa 50 straciła moc
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin