Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Gdy silnik jest zimny to zalewa, a gdy się nagrzeje jest ok.
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Gdy silnik jest zimny to zalewa, a gdy się nagrzeje jest ok.
PostWysłany: Wto 21:28, 08 Wrz 2009
Koniu
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Witam! Otóż mam taki problem ze gdy silnik postoi jakąś godzinkę czasu(w pełni ostyga), gdy chcę odpalić to po 2-3 kopach świeca się zalewa(nawet gdy wcale nie daję gazu, ani nie przelewam gaźnika). Gdy jednak już silnik odpali, nagrzeje się, to pali z 1-2 kopa. Świeca jest pięknie przepalona, trzyma obroty - ogólnie "luks malina".
Nie wiem co mam zrobić.
Czekam na pomoc i pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:31, 08 Wrz 2009
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


Moim zdaniem delikatnie zapłon przestawiony .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:36, 08 Wrz 2009
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


wyreguluj zapłon
http://www.jawencja.fora.pl/tutoriale,30/ustawienie-zaplonu,1560.html


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:39, 09 Wrz 2009
maniak
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5

Płeć: Mężczyzna


a ja radzę też regulacje gaźnika; szczególnie spr poziomu paliwa w komorze pływakowej i sprawdź działanie zaworka; nie gwarantuje ze to akurat broi


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez maniak dnia Śro 14:41, 09 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:12, 09 Wrz 2009
zloty1996
Weteran Forum
Weteran Forum

 
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 990
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna


maniak dobrze gagda. zawór ci przepuszcza. Gdy tą godzinke odczeka to zawur tyle paliwa przepuści że wszystko zaleje. a jak zgasisz i po 1 min odpalasz to paliwa przepuści mniej i się nie zalewa. u mnie te.ż tak jest.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:30, 09 Wrz 2009
Koniu
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


No więc ja też myślę że to jednak wina gaźnika, bo zapłon nie miał prawa się przestawić bo ustawiał go taki mechanik że po nim nie mam siły śrub odkręcić Smile
Spróbuje od jakiegoś kumpla dorwać ten zaworek i napiszę czy pomogło.
Pozdro

EDIT: Wymieniłem zaworek - nie pomogło. Dzisiaj trochę przyspieszyłem zapłon (na oko) i wszystko wróciło do normy. Odpala za pierwszym, nie ważne czy zimny czy ciepły.
Pozdro


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Koniu dnia Śro 17:57, 16 Wrz 2009, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
Gdy silnik jest zimny to zalewa, a gdy się nagrzeje jest ok.
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin