Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Coś nie chce jechać do przodu :)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Coś nie chce jechać do przodu :)
PostWysłany: Czw 22:51, 05 Mar 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Witam Wszystkich, dawno tutaj nie pisałem bo jawa nie stwarzała problemów i zimno było by jeździć na działkę :)

ostatniego razu jak pojechałem to się troszkę wygłupiałem na jawie :)
zrywy itp :) xD
aż nagle strzeliło coś w gaźniku (" nie jak petarda ") tylko jak wyrwanie czegoś, potrze jawa nagle straciła obroty, ja za gaz a ona nic, zgasiłem ją zaglądam do gaźnika a tam,(" wyrobiła się ta dziurka na linkę w przepustnicy")
zakładam jeszcze raz linkę, i próbuje i znów spada porostu się wyrobiła. :)
...kiedy juz dokupiłem tą przepustnice, i nową linkę bo oczywiście starą zepsułem. :) zakładam wszytko odpalam, i ma strasznie duże obroty jakby gaz na Max był odkręcony, <--- z tym się uporałem, ale pogrzebałem trochę w gaźniku, i teraz jak odpala obroty ma dobre ale jak wrzucę 1 to niezbyt chce jechać do przodu :) nie ma takiej siły jak wcześniej

i z tym mam problem, o co chodzi ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:01, 05 Mar 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Jak masz przepustnice ze sklepu to może ma mniejszy kąt ścięcia i jest mniejsza reakcja na gaz ew. igliczka sie przetarła
Pokombinuj może sie uda


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:52, 05 Mar 2009
karol53
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 2941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 83 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


Kąt skosu na przepustnicy bardzo nie wiele zmienia mocowo-sprawdzone,moim zdaniem zobacz jak wygląda stan tłoka-cylindra,bo możliwe że Jawka na dziadowskich częściach się przytarła...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:59, 06 Mar 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


Albo odpadła jakaś część przepustnicy i porysowała cylinder...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:35, 06 Mar 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


a może zbyt mało paliwa dostaje Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 23:03, 06 Mar 2009
siarkop
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Proszowice


byłbym za tym że jakaś część przepustnicy wpadła poprzez kruciec do cylindra i go porysowała i może stąd ten strzał?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:55, 07 Mar 2009
DareczekSz
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Długie (koło Sanoka)
Płeć: Mężczyzna


a jeśli już naprawde nie masz pomysłu co zrobić to ratuje cie tylko kupno nowego tłoka (55zł), lub szukaj dalej aż znajdziesz!!! A tu masz ceny wszystkich części http://www.agmot.pl/sklep.php?s=ga%BCnik&kod=0&k=10 myśle że ci sie to przyda


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:13, 07 Mar 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


od kiedy tłoki do jawki kosztują 55zeta Laughing

Pewno ze złota Laughing odziwo oryginał można dostać za 25zł xD/Wolfiq

to dziwne bo w tym sklepie co ja kupuje są oryginalne czeskie tłoki po 12 zeta, ale niestety tylko na pierwszy szlif /rutkowski


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rutkowski dnia Nie 17:54, 08 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:35, 07 Mar 2009
Stachu
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Opatkowice
Płeć: Mężczyzna


ja sądze że to pierścionek poszedł i dlatego stżelił w gaźnik bo spadł mu kompresja i dlatego teraz jest słaby


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 16:58, 08 Mar 2009
DareczekSz
Zaawansowany
Zaawansowany

 
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Długie (koło Sanoka)
Płeć: Mężczyzna


o kurcze... pomyliłem sie, przepraszam wszystkich, zwracam honor rutkowski


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 14:16, 15 Mar 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Wczoraj odwiedziłem działkę Smile a co za tym Idze Jawke Smile
i mam nowe info... Smile
zapalać z świecy czeskiej zapala z pieszego jak nie jest zalana Smile

Wrzucam 1 wcześniej było tak że dałem trochę gazu i już leciała jak szalona, a teraz jak wrzucam 1 to murze trochę więcej gazu dać Smile . ale jak już ruszę i będę jechał to dość dużo ma siły "(nie tak jak wcześniej") <---- Zapłon dobrze ustawiony, gaźnik chyba też nie Smile

Najgorzej jak z 3 biegu muszę hamować i redukować bieg na 2 potem 1 wtedy tak przygasa Smile <---- "nie wiem czemu "

Zapomniałem dodać ze czasami przerywa Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kozak677 dnia Nie 14:19, 15 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:07, 17 Mar 2009
patrykm00
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5


Miałem identyczny problem przy redukcji na bieg przygasała była to wina dyszy biegu jałowego (zapchała się).


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:26, 18 Mar 2009
kozak677
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jawa 50 Warszawa-Wola Starogrodzka
Płeć: Mężczyzna


Dysze czyste Smile

dziś Straciła moc a potem Iskrę. Smile

próbował ustawiać zapłon zmieniać śiwece i nic nie dawało rezultatu

Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kozak677 dnia Sob 20:27, 21 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Coś nie chce jechać do przodu :)
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin