Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Opinie, Sugestie, Błędy itp » Admin jako istota wszechmocna o małym ego
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Admin jako istota wszechmocna o małym ego
PostWysłany: Czw 16:29, 01 Lis 2012
Orion
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Założyłem temat w którym próbowałem ustalić wartości mojej Jawy. Jako że specjalnie nie chciałem żeby ktoś próbował zgadnąć wartości (sam mógłbym ją wystawić za - jak to mnie admin obśmiał - "pińcet milionów")nie podawałem jej stanu, tylko pytałem się o ewentualne ceny egzemplarzy w konkretnych cenach. Za to dowiedziałem się od tow. Irzyka "Za beznadziejny temat zamykam temat. Pacz jakim ja dobry!".
Skoro temat taki beznadziejny to czemu został zamknięty a nie usunięty? i czy o nic na tym forum nie można się pytać, jeżeli szuka się konkretnych odpowiedzi?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 17:45, 01 Lis 2012
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Właśnie za to: "nie podawałem jej stanu, tylko pytałem się o ewentualne ceny egzemplarzy w konkretnych cenach."

Gdybyś dał fotki, prędzej by można było cokolwiek wyceniać. Wróżyć z fusów to stare babcie i inne znachorki potrafią. Nie od dzisiaj wiadomo, że towar jest wart tyle, ile jest w stanie zapłacić za niego potencjalny nabywca. W jednym przypadku 50gr/1kg, w drugim 1000zł za parę kilogramów złomku użytkowego.

Jeśli oczekujesz konkretnych odpowiedzi, zadaj pytanie o wycenę konkretnego pojazdu.
A przykładowe ceny przykładowych pojazdów w przykładowym stanie dla przykładu możesz znaleźć na allegro bądź też na przykład w innym serwisie ogłoszeniowym. Na przykład.

Jeśli Ty nie traktujesz poważnie użytkowników forum, zadając pytanie o wycenę czegokolwiek (na przykład sznurka do snopowiązałki, mającego 20 lat, ale ile go jest, w jakich warunkach składowany, nic..., nie podając parametrów, fotek, czegokolwiek SENSOWNEGO - nie oczekuj, że inni Ciebie też będą poważnie traktować.

Pozdrawiam
Admin jako istota wszechmocna z ego dążącym do zera


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:04, 01 Lis 2012
Orion
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


"Wróżyć z fusów to stare babcie i inne znachorki potrafią."

nie chciałem wróżb, tylko przykładów. no ale skoro tak bardzo chcesz to jak odremontuję do końca Jawkę to z chęcią pokażę zdjęcia i opiszę stan techniczny. Ale już nie na serwisie który usilnie próbuje zbesztać nowych użytkowników mówiąc że ich temat jest "beznadziejny" i obśmiewając jego zawartość. na dodatek że poprzedni moderator nie widział w nim nic złego oprócz tego że przeniósł go do bardziej odpowiedniego działu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:07, 01 Lis 2012
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Proszę bardzo, jak chcesz to opisz dokładniej Twój przypadek w nowym wątku, daj fotki czy cokolwiek i będziemy gadać na nowo. Zapewniam, że nie dam ostrzeżenia za dublowanie wątków.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:56, 01 Lis 2012
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Może i ja się wypowiem.
Nie widziałem w tym temacie nic złego licząc na jakieś konkrety typu zdjęciu lub opis. Niestety jestem zmuszony zgodzić się z Irzyk-iem i jego słowami "Nie od dzisiaj wiadomo, że towar jest wart tyle, ile jest w stanie zapłacić za niego potencjalny nabywca." Dodam jeszcze, że każdy inaczej określi stan techniczny tego samego pojazdu.
Na tym forum da się porozmawiać o wszystkim i z każdym. Trzeba jednak się trochę wykazać i rzetelnie podejść do sprawy i niekiedy przyjąć krytykę. Zachowanie dziecka typu nie dostałem czego chciałem, więc tupnę noga i zrobię awanturę do niczego nie będzie prowadzić. Trzeba wykazać trochę wyrozumiałości dla administracji. My naczytaliśmy się już sporo beznadziejnych tematów, a czytanie kolejnych jest denerwujące. Może specyficzne podejście do użytkownika nie każdemu się podoba, ale starsi w oschłym i lekceważącym tonie wypowiedzi nie widzą nic złego i odbierają to jako zwykłe słowa. Podam przykład, że na znanym forum elektronicznym za temat poruszany bądź z żądaniem odpowiedzi wiadomość leci do kosza, a dyskusje z administracją kończą się ostrzeżeniem bądź blokadą konta. Więc proszę się nie czepiać.
Jeżeli kogoś tą wiadomością uraziłem, z góry przepraszam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:05, 01 Lis 2012
Joker
Moderator
Moderator

 
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1199
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Giżycko
Płeć: Mężczyzna


Przykładem takiego człowieka który, zadawał głupie pytania i na początku był karany nawet byłem ja. Starsi użytkownicy wiedzą, i pamiętają, jakie bezsensowne posty pisałem, aczkolwiek wiedziałem, że pokora, i szacunek do kogoś,i wiedzy jaką posiada wyniósł mnie do roli moderatora. Ale wracając do twojego tematu, nie masz się co obrażać, faktycznie na innych forach już by cię żegnali, a twoją próbę 'przedyskutowania' o tym potraktowali by jako jakąś zniewagę i papa. Mówię ci, tutaj naprawdę dowiesz się wielu rzeczy, tylko staraj się nauczyć o nie pytać, bo jak mówią kto pyta nie błądzi, a jak już wspominałem parę słów wyżej sam mając niecałe 14 lat, i jawke jako pierwsze mechaniczne cudo techniki gadałem byle co i byle jak, ale dzięki innym nauczyłem się zadawać je w odpowiedni sposób choć czasem też bez sensu mówię Smile Ot taka natura ludzka także jeśli jak koledzy wyżej piszą chcesz rzetelnych informacji to pokaż co masz, to nikt nie będzie miał do ciebie pretensji, a jeśli dalej siedzisz w swoim małym ego przekonaniu to odwiedź te alledrogo Wink PS. widywaliśmy już jawki za 5000zł Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 1:09, 02 Lis 2012
Orion
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


mam bardzo nerwowy dzień dzisiaj.
Ostatnie parę miesięcy ani tablica.pl ani alledrogo nie dawały mi żadnego wyniku, ostatnio pojawiła się taka sztuka:
http://allegro.pl/rodzynek-jawa-555-oryginal-i2759161351.html
ale w sumie jest z brakami (małymi ale jednak). przede wszystkim nie ma papierów. Kumpel opowiadał że widział w jakiejś gazetce była 555 nie na chodzie i bez papierów za 3000 i to dość kiepskim stanie. moja to też rocznik 1960, wszystkie papiery (z tego co pamiętam nawet z pierwszej rejestracji, czy kupna nie pamiętam), lakier w znacznie lepszym stanie no i mam nowy silnik składany. (jednak troszkę inny niż ten oryginalny - magneto mam pod taką płaską blaszką którą można odkręcić) mam tylko problem z iskrą, była a nie ma... nie wiadomo skąd to się wzięło no ale będę walczył jak się pozbieram bo ostatnie kilka dni leżę chory a szkoda bo w ten weekend mogłem już ją odpalić.

PS. chyba mi się zrobił offtop

No chyba jednak tak ...
Jak chcesz by temat się rozwiną to załóż nowy wątek a ten post się usunie /50g


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Orion dnia Pią 1:10, 02 Lis 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:16, 02 Lis 2012
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


No i widzisz, jak chcesz to już sensowniej potrafisz napisać. Gratuluję.

Skoro wszystkie papiery masz, jest prawie w oryginalnym stanie, a paść stoi za 1400 od ręki, to myślę że z 2x tyle możesz dostać za nią. Tą za 3 koła bez papiera pomijam, bo nie wiadomo czy poszła i za ile.

No ale jak 50g mądrze powiedział - załóż temat jeśli jeszcze chcesz i tego się zamknie, jeśli już nikt nic nie ma do powiedzenia w sprawie mojego miniaturowego ego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:37, 03 Lis 2012
Flinston
HandlarZ
HandlarZ

 
Dołączył: 19 Sty 2007
Posty: 1191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysieki
Płeć: Mężczyzna


Orion, nie przejmuj się Irzykiem, troche w głowie ma nie tak a poza tym (tylko co poza tym..) dosyc spoko chlopak Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Flinston dnia Sob 0:38, 03 Lis 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:51, 10 Cze 2013
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


On ma ostro nie tak w głowie Mr. Green Dawaj Irzyk kończ temata i dawaj warna mi coby nudno nie było Mr. Green

Pogratulować refleksu ;] . Piorko


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:32, 10 Cze 2013
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


W weekend się z Panem policzę... Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Admin jako istota wszechmocna o małym ego
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Opinie, Sugestie, Błędy itp
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin