Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory » Rozrusznik Kawasaki LTD 440
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Rozrusznik Kawasaki LTD 440
PostWysłany: Nie 10:03, 20 Cze 2010
mefisto
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 1005
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Problem polegał na tym że nie mógł zakręcić, nawet podpięcie dodatkowego akumulatora nic nie dało wieć diagnoza rozrusznik. Stało się to po naprawach pewnego warsztatu, który go "wyczyścił". Niestety nie zrobili tego a urwali kabel od szczotki i oto był problem.

Jednak jest jeszcze jeden. Na szczotkotrzymaczu mam dwie szczotki do masy i dwie prądowe. I mam na jednej przebicie do masy. Przejście wynosi 0,05 Ohm.
I moje pytanie jest takie czy tak może być ?

Fota gdy nie jest podłączone:

Fota gdy podłączone:


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 12:16, 20 Cze 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A nie uszkodzili ci wirnika czasami ?? Zobacz dokładnie uzwojenie. A ten szczotko trzymacz jest plastikowy ?? Jeśli jest czarny to możliwe ,że może przewodzić, sam mam przypadek ,że czarna kostka łączeniowa do kabli przewodzi prąd ,bo możliwe jest ,że robiona jest z odpadków i mogą się tam znajdywać jakieś metale przewodzące.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:32, 20 Cze 2010
mefisto
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 1005
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Wirnik jest ok. Nic się mu nie dzieje. Jedynie coś gdzies przewodzi pra ale jest on na tyle mały, że nie wiem czy jest sens się przejmowac. Jutro się pobawie i dokupię nowe szczotki skończyły żywot.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 18:09, 20 Cze 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


Kup nowe szczotki i zobacz co wtedy będzie czy zakręci chociaż coś. A tym przewodzeniem się nie przejmuj Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:29, 20 Cze 2010
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


Ale przebicie jest tylko na jednej szczotce tak ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:53, 20 Cze 2010
mefisto
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 1005
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Tak, tylko na jednej jest przebicie. Dokładniej to na obudowie szczotki, ale co za tym idzie i na samej szczotce. Już dokładnie to wyczyściłem. Ale pokazuje dalej 0,05 Ohm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 1:30, 21 Cze 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


To widocznie tak jak pisałem obudowa jest z odpadków ale tym się nie ma się co przejmować jeśli są to aż takie małe wartości.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 2:20, 21 Cze 2010
michal_b17
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 827
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zielonej Góry
Płeć: Mężczyzna


Małe nie małe ale jeżeli na jednej przebicie jest a na drugiej nie ma to coś nie ten teges jest.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:23, 21 Cze 2010
mefisto
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 1005
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna


Cóż okazało się, że zbyt srałem żeby nie uszkodzić xD Wszystko działa i ma się dobrze xD


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Rozrusznik Kawasaki LTD 440
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin