Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory » Problem z ładowaniem w simsonie ????
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z ładowaniem w simsonie ????
PostWysłany: Śro 12:18, 28 Sty 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


Siema robie koledze instalacje w simsonie i chcę zrobic ładowanie przed tem była dioda prostownicza na kablu z cewki i potem do aku czy to było dobrze moje pytanie tkwi co moge założyć by nie spalic aku nie mam elby a więc co założyć diode prostowniczą czy mostek grazeta czy co bo sam nie wiem jeszcze napiszcie jak to mam założyć nie chcę mieć instalacji 100% oryginalnej.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:06, 28 Sty 2009
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


Najlepiej zrobić to na mostku prostowniczym.Nastepnie możesz zrobić regulator(nie jest skomplikowany w budowie)z tego schematu.
http://www.bikepics.com/pictures/1553226/

Od razu jak robisz instalacje możesz zrobić swiatła z akumulatora.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:26, 28 Sty 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


wystarczy sam mostek, akusiowi się nic nie stanie jak regulatora nie będzie
Cool z cewki wychodzą 2 kable które musisz podpiąć pod wyprowadzenia mostka ~ ~, a pod + i - dajesz akusia i - na masę, a dalej to już wiesz co robić Cool


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:12, 28 Sty 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A ten mostek prostowniczy jaki czy w elektronicznym będzie?????. I jeszcze jedno z cewki od ładowania wychodzi 1 kabel a z świetlnej 2 co n nimi a morze jakoś inaczej to się podłącza??????


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:00, 28 Sty 2009
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


Żeby podłaczyć mostek cewka musi być rozmasowana.Zapewne masz zamienione cewki od świetlnej ma isc 1 kabel,od ladowania 2.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:04, 28 Sty 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


To czyli ,że cewka ładowania ma 2 kable któe idą do mostka prostowniczego a co z kablem od cewki świetlnej ???????


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:19, 28 Sty 2009
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


kabelek od cewki świetlnej ma isc do stacyjki


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:29, 28 Sty 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A potem ze stacyjki do kąd???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:08, 28 Sty 2009
mateuszkal
Gaduła
Gaduła

 
Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna


Nie masz stacyjki podłaczonej ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:02, 29 Sty 2009
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


Nie bo tam gdy kolega go kupił to instalacja była marna i nic nie było byle by światła i gaszenie było a tak to nic rozbierając instalację zauwarzyłem diodę prostowniczą ale tam tylko 1 kabel od cewki i nic więcej więc ładownia nie było a schematów nie chce ja musze wiedzieć gdzie podłączyć kabel od cewki świetlnej i dalej do kąd i to wszystko z reszta dam sobie rade


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z ładowaniem w simsonie ????
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin