Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory » Podróba dellorto
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Podróba dellorto
PostWysłany: Śro 18:24, 15 Wrz 2010
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Pytanie za 100 puntów. Gdzie do tego gaźnika wkręca się dysze bo nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca.
Chodzi o to ustrojstwo: http://www.wmmotor.pl/productimages/big/AY56021_big.jpg


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:53, 15 Wrz 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Jak zdejmiesz komorę pływakową to znajdziesz miejsce Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:51, 15 Wrz 2010
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Nie znalazłem takiego miejsca odpowiadającego wymiarom dyszy. Może ona jest wkręcana w drugą dyszę tak jak na schemacie dellorto?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:07, 15 Wrz 2010
buniek92
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1626
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lidzbark Welski


Zrób mi zdjęcie jak tam wygląda pod pokrywą pływakową, bo całkiem mi z głowy wyleciało, choć miałem ten gaźnik. Z tego co mi świta w głowie to jest śruba na płaski śrubokręt na rozpylaczu, pod nią powinna być dysza główna z gwintem M5.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:05, 17 Wrz 2010
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Dysze już zlokalizowałem. Teraz mam problem z odpalenie. Wczoraj apka nie chciała odpalić. Gdy wykręciłem świecę, zakręciłem parę razy rozrusznikiem i wkręciłem świecę motor odpalił, ale tylko na sekundę i zgasł. Dzisiaj pobawiłem się z gaźnikiem i moto pochodzi z 15 sekund na ssaniu lub bez i gaśnie samoczynnie. Myślę że jest za mały poziom w komorze pływakowej, ale biorę też pod uwagę że zawór membranowy może być uszkodzony. Nie wiem co już mam robić. Podajcie mi co może być przyczyną takiego zachowania.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:41, 17 Wrz 2010
buniek92
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1626
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lidzbark Welski


Poziomu w komorze się nie ustawia, jedynie skład na iglicy i na srubie. Wyjmij zawór i sprawdź pod swiatlo czy listki dobrze dolegają.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:05, 21 Wrz 2010
JaRadoslaw
Rozmowny
Rozmowny

 
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Otwock (koło Warszawy)
Płeć: Mężczyzna


Chyba chodzi o membranę w kraniku.? Przedmuchaj ją kompresorem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:40, 21 Wrz 2010
mlody1432
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1032
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gierczyce
Płeć: Mężczyzna


Ja mam zwykły kranik, nie podciśnieniowy. Motor już odpala. Przyczyną była słaba masa i po tych kilkunastu sekundach gasł. Teraz jest kolejny problem. Zalewa mi świecę, wkręcałem różne dysze i na żadnej nie ma poprawnego działania silnika. Na 75 nie ma czym jechać bo za mało paliwa i po kilku metrach gaśnie, na 80 zalewa, trzeba zakręcać i odkręcać kranik bo nie wkręci się na obroty a na 100 jest trochę lepiej niż na 75 ale gorzej niż na 80. Podejrzewam zaworek iglicowy, a przez to zbyt duży poziom w komorze pływakowej.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:07, 21 Wrz 2010
mingo
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1071
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


a regulacja gaźnika nie pomaga Question


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Podróba dellorto
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Inne motory
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin