Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka » Ladowanie Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Ladowanie
PostWysłany: Pon 16:17, 01 Cze 2009
Piotrek_j
Doświadczony
Doświadczony

 
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


wiem że jest już pewnie taki temat a mianowicie jak zrobić ładowanie do akumulatora (6v) z góry dzięki Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:36, 01 Cze 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


www.przecinak.republika.pl tam jest wszystko opisane


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:39, 26 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Sorrki za odkop ale już mi się nie chciało zakładać nowego tematu.
Tak więc: czy to normalne że jeżdżąc cały czas po mieście, często używając kierunków na ok. 5-10 sek. akumulator nie wyrabia i się rozładowuje?
Mam instalacje tak zrobioną jak powyżej na stronce i aku żelowy 4Ah.
Bo już mnie męczy wyciąganie aku co tydzień dwa i go ładować ;/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:26, 27 Mar 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A diody półprzewodnikowe masz ??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:35, 27 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Mam wszystko pozakładane


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 19:45, 27 Mar 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A może odwrotnie je założyłeś ??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:22, 28 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


mam wszystko tak jak powinno być
Jeszcze umiem odróżnić znaczek prądu zmiennego od stałęgo Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:51, 28 Mar 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A cewki przewijałeś albo coś ?? Zmierz napięcie jakie dają cewki Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 13:44, 29 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Cewki zapłonowe założone, napięcie z cewek idzie dobre, więc sam nie wiem co to jest ;/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:27, 29 Mar 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


A akumulator żelowy czy kwasowy ??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:28, 29 Mar 2010
50g
Administrator
Administrator

 
Dołączył: 10 Cze 2007
Posty: 1079
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna


A ile jest V tam jak już na akumulator idzie ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:55, 29 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


akumulator żelowy, jedyna rzecz jaka mnie zdziwiła to to że na jednym prostowniku napięcie wychodzące ma 4V a na drugim 6V


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:53, 29 Mar 2010
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


może któraś cewka ma przebicie miedzy-zwojowe.
napięcie do ładowania akumulatora 6V powinno oscylować w granicach 7,5V


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 9:22, 30 Mar 2010
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Z cewek na światłach na wolnych obrotach wychodzi po 6V, ale z prostowników tak jak napisałem wyżej, na jednym 4V a na drugim 6V.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:33, 30 Mar 2010
cross
JAWA50speed
JAWA50speed

 
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1671
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna


To coś musi być nie tak jeśli na jednym 4V ,a na drugim 6V A jakie diody prostownicze dałeś ??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ladowanie
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 3  
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin