Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka » Instrukcja obsługi obrotomierza LUMEL MS2 Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Instrukcja obsługi obrotomierza LUMEL MS2
PostWysłany: Sob 12:23, 12 Kwi 2008
Irzyk
Dziad

 
Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1885
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: FGW
Płeć: Mężczyzna


Dzisiaj dostałem od znajomego z jednego tam klubu skany instrukcji obsługi do obrotomierze Lumel MS2. Nie jest standardowy kwadrat z 125p, a okrągły, można było do kupić zapewne na jakichś giełdach, w Polmozbytach itd. Budową podobny do kwadrata, może komuś się przyda.

Oto linki:
http://img241.imageshack.us/img241/8384/lumel1ct4.jpg
http://img371.imageshack.us/img371/1970/lumel2cy2.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/1159/lumel3ei1.jpg
http://img371.imageshack.us/img371/9664/lumel4do6.jpg

Co by nie było pytań w moim stylu - zgodził się na opublikowanie tych skanów.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:32, 29 Kwi 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Witam (nie chciałem zakładać nowego tematu) mam taki sam obrotomierz wyciągnięty z wujkowego Malucha Smile
I teraz mam problem bo tam w instrukcji pisze że pasuje do silnika dwusówowego, obojętnie ile cylindrów (scan 3) to pomysłałęm że przypasi do jawki i teraz jest problem bo nie wiem czy na instalce 6V będzie dobrze pokazywał bo go podłączyłem dzisiaj i wolne pokazywał normalnie a jak dałem maxymalne to wolno się podnosił i pokazał 5 tyś obrotów.
Nie wiem czy to przez to że nie mam instalki 12V jak sądzicie??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:19, 29 Kwi 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


Obrotomierz jest wrażliwy na zasilanie, Ja mam baterie na 9v i z początku pokazuje zakres do 7k obrotów i w czasie użytkowania cały czas spada. Także najlepiej na 12v.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 16:32, 29 Kwi 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


a może to wina że niema tego nieszczęsnego kondensatora bo podłączyłem jeszcze obro od 125p i pokazywał tak samo jak ten więc może tego wina


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 17:06, 29 Kwi 2009
Piorko
Dziad

 
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Humniska/Rzeszów


Wymieniasz 220nF(duży czerwony albo niebieski) na 470nF.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:44, 19 Maj 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Mam jeszcze jedno pytanie co do niego a jakby dolutował jeszcze jeden kondensator 220nk z jeszcze jednego obrotomierza to dało by to coś?? Bo u mnie nie mogę dostać takiego kondensatora a na Allegro nie będę kupował.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:24, 19 Maj 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


Jak masz taki jak jest w obrotomierzu to tak


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:38, 19 Maj 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Mam dwa obrotomierze jeden Lumel MS1 drugi MS2 i kondensatory są takie same, więc nie będzie problemu??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:47, 19 Maj 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


Nie będzie najmniejszego problemu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 17:54, 19 Maj 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


a będzie dużo odczuwalna różnica?? Bo zamiast 470nK będzie 440nK??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:35, 19 Maj 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


śmiało możesz zakładać


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 17:37, 21 Maj 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Założyłem, podłączyłem i..... jak z wolnych dodam gazu to obrotek zamiast w góre to idzie w dół. Na odlutowanym drugim kondensatorze było to samo. POMÓŻCIE


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 18:23, 21 Maj 2009
rutkowski
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 3024
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna


a nie dłubałeś w środku, może zamieniłeś kabelki od cewki która porusza wskazówkę


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:50, 22 Maj 2009
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


nic nie dłubałem tylko cyferblat i wskazówke zmieniłem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:14, 26 Maj 2009
mar1529
Nowicjusz
Nowicjusz

 
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


A ten drugi kondensator połączyłeś z pierwszym szeregowo czy równolegle? Powinno być równolegle


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Instrukcja obsługi obrotomierza LUMEL MS2
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin