Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum o Jawie 50 Strona Główna

Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne » Kolejne dwa prolemy. :(
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Kolejne dwa prolemy. :(
PostWysłany: Sob 22:26, 28 Lip 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Pierwszy problem :
W Jawce bardzo szybko rozwalają mi się świece.
Co może być tego przyczyna??
Drugi problem :
Gdy zapalam ją na zimnym silniku chodzi bez zarzutu (pali zawsze z pierwszego) , ale jak silnik już się troche nagrzeje to za nic nie da jej sie zapalić zapali dopiero za drugim albo trzecim razem.
POMÓŻCIE Exclamation Exclamation Exclamation


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 13:36, 29 Lip 2007
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


drugi problem wynika z pierwszego
wyrególuj gaznik dobrze i daj mocny kondensator(np. z malucha)
jak wyrególujesz dobrze gaznik(ustaw iglice na drugi rowek i podegnij blaszke ciut do dołu) przestanie psuc świece i zacznie palić zawsze za pierwszym


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 14:49, 30 Lip 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


A będzie mocniejsza??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:16, 31 Lip 2007
wojtas91
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 2086
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wschowa


Jawek 50 napisał:
A będzie mocniejsza??

Jasne, że tak, ponieważ będzie spalała tyle benzyny ile jej potrzeba i nie bedzie zawalało świecy Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 11:17, 31 Lip 2007
Hitler789
Złota Ranga
Złota Ranga

 
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 1083
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5


http://www.jawa50.cba.pl/regulacja.html tutaj masz wszytko napisane.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:47, 31 Lip 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Zrobiłem to co napisał ogar2007 i dalej mi świece rozwala ( zakopca ją na czarno i jak przetre ją szczotką drucianą to zara zapali i zrobie z 50 km i tak w koło macieju ) ale zapalać niepowiem lepiej zapala. może przez ze ją zakopaca na czarno tak się robi???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 13:16, 31 Lip 2007
ogar2007
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 3202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sejny(30 km od Suwałk)


jeśli to nic nie dało to pewnie masz symering zjechany od strony sprzęgła i olej zasysa

pewnie lejesz słaby olej
polecam coś do pił w stosunku 1:40 i będzie ok

sprubuj podgiąć jeszcze blaszke,może bedzie jeszcze lepiej


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 15:33, 31 Lip 2007
Hitler789
Złota Ranga
Złota Ranga

 
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 1083
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5


sprubój nachwile jechać bez filtra powietrza !!!!!! i sprawdz jaka będzie świeca okopcona .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:14, 31 Lip 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Ja jeszce docieram nowy tłok i pierścionki i leje 1:30 i nawet mocno niekopci ale może to przez ten nagar na świecy (czarny) tak mi się ze świecą dzieje co może być przyczyną ??? platynki???, zapłon???, zbyt uboga mieszanka???.
Bo mój tata zna się na Jawkach i mówi że to platynki. A do benzyny dolewam Mixol ,a do skrzyni leje Lubro. Dodam jeszce że silnik mam prawie nowy bo ma tylko 3 tys. przejechane wiec to nimożliwe że mi simering poleciał.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Jawek 50 dnia Wto 19:34, 31 Lip 2007, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:34, 31 Lip 2007
gniewny
Własny tytuł (zgłoś się do admina)

 
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 2718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Unin na Wyspie Wolin


To raczej simering albo olej, (Mixol) który się dobrze nie wypala.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:35, 31 Lip 2007
Jawek 50
Zagubiony na Forum
Zagubiony na Forum

 
Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna


Prędzej olej, albo za dużo paliwa dotaje i tyle

EDIT
Jechałem bez filtra powietrza i świeca jest "kremowa"
podgiąłem blaszke w dółi zobacze co bedzię.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kolejne dwa prolemy. :(
  Forum o Jawie 50 Strona Główna » Problemy techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin